Στο πλαίσιο της Beyond 2023 οι δημιουργοί της FuturEstate Alliance μίλησαν στον Οικονομικό Ταχυδρόμο για τον εκδημοκρατισμό της ιδιοκτησίας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικών από τον χώρο του real estate, του Blockchain, του νομικού κλάδου και του web 3.0 που δημιούργησαν τη «FuturEstate Alliance», φέρνοντας τους ενδιαφερόμενους πιο κοντά στο real estate tokenization, την πλέον σύγχρονη μορφή επένδυσης σε ακίνητα παγκοσμίως.

Ήδη πριν την σύσταση της FuturEstate Alliance συνεργαζόμασταν για να λύσουμε το πρόβλημα πως θα ψηφιοποιηθεί το real estate ανέφερε ο Δημήτρης Δημητριάδης της Zoltar Agency. «Ουσιαστικά δίνουμε μια απάντηση στο πώς ψηφιοποιείται η απόδοση σε μία επένδυση και πώς μέσω blockchain αυτό μπορεί να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερο κόσμο», είπε ο κ. Δημητριάδης.

Όπως είπε, για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχει απαραιτήτως ένα νομικό υπόβαθρο, κάποιος που θα αναλάβει το επιχειρηματικό κομμάτι και τέλος αυτός που θα αναλάβει το επενδυτικό κομμάτι.

Ο κ. Αλέξης Νικολάου της Grant Thornton Κύπρου, είπε ότι «προσφέρουμε ουσιαστικά την αξιολόγηση ενός επιχειρηματικού πλάνου μέσω της πλατφόρμας». Όπως είπε ο κ. Νικολάου «ξεκινήσαμε από το real estate αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί ψηφιακά».

Η κ. Χριστιάννα Αριστείδου της The Hybrid LawTech Firm  είπε ότι μέσω της πλατφόρμας γίνεται επίσης έλεγχος του νομικού πλαισίου κάθε χώρας «ώστε τα tokens, τα ψηφιακά στοιχεία, να μπορούν να αξιοποιούνται χωρίς προβλήματα» για να συμπληρώσει ότι «ελέγχουμε αν είμαστε εντάξει με όλες τις επιμέρους κεφαλαιαγορές». Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να «προστατέψουμε τόσο τον επενδυτή όσο και τον πωλητή» καθώς το σύνολο της επένδυσης κωδικοποιείται στο token.

Όπως είπε, με αυτή τη διαδικασία μπορούν να γίνουν μικρότερου κόστους και μεγέθους επενδύσεις ακόμη και από επενδυτές με μικρότερα πορτοφόλια.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη της Zoltar Agency, αυτή την στιγμή είμαστε σε φάση αλλαγής του τρόπου που γίνονται οι επενδύσεις, σημειώνοντας ότι «πλέον μια δημόσια εγγραφή έχει το διπλάσιο κόστος από την επένδυση που προσφέρουμε εμείς με τα tokens». Επιπλέον, όπως είπε «αλλάζει το real estate όπως το γνωρίζουμε σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, τα πάντα γίνονται μέσω μίας πλατφόρμας με την ίδια ευκολία που θα μπορούσες να κλείσεις ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ή να αγοράσεις ηλεκτρονικά μια οικιακή συσκευή. «Απευθυνόμαστε σε πολύ μικρούς αλλά και σε μεγαλύτερους επενδυτές», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News