Με οδηγό τις ενεργειακές μετοχές, αλλά και άξιους συμπαραστάτες το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων του, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει διαθέσεις να κατακτήσει και τις 1.220 μονάδες, συνεχίζοντας την καλή του πορεία. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,59% στις 1.221,58 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 73 εκατ. ευρώ.

Η ρευστότητα που εισέρχεται αυτές τις ημέρες στην αγορά δείχνει να διαχέεται σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδό του ταμπλό, καθιστώντας πιο συμπαγή την άνοδο. Αυξάνονται επομένως οι πιθανότητες να συνεχιστεί η ανάβαση, με πρώτο στόχο την περιοχή των 1250 μονάδων του ΓΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και λήξη της κίνησης.

Επενδυτική βαθμίδα: Οι αγορές ήδη τιμολογούν την…έλευσή της

Επενδυτική βαθμίδα

Άλλωστε πέραν των θετικών θεμελιωδών που διαθέτει η αγορά, πλέον σύσσωμη η κοινότητα των αναλυτών, ξένων και εγχωρίων, θεωρεί την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ως «τελειωμένη υπόθεση». Και αυτή η προοπτική καθιστά τα ελληνικά assets επιλέξιμα από πολλούς δείκτες, προσελκύοντας σταθερή ζήτηση από μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή παγκόσμιων επενδυτών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Εθνική οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Τιτάν, ενώ αρνητικά οι Quest και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών