Στα συμπεράσματα από τις τρεις ημέρες Beyond 2023 αναφέρθηκε ο συν-διοργανωτής της έκθεσης, Μιχάλης Στάγκος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το στοίχημα πέτυχε».

Όπως τόνισε ο κ. Στάγκος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο: «είχαμε κυβερνητική εκπροσώπηση, χωρίς να έχουμε, οπότε θεωρώ ότι πετύχαμε και ταυτόχρονα όλοι οι ξένοι εταίροι έμειναν ευχαριστημένοι».

«Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε τις νέες τάσεις, δεύτερον να δικτυώσουμε και τρίτον -πολύ σημαντικό- να γίνουν δουλειές. Φαίνεται  ότι κάτι βγαίνει. Υπάρχει δίψα και πείνα για να μεγαλώσει αυτή η ιστορία», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες που έγιναν στο περιθώριο της έκθεσης, αρχικά ο κ. Στάγκος σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ωστόσο, ο ίδιος μίλησε για 4-5-6 deals που αφορούν επενδύσεις σε startups στον τομέα του digitalization. «Βέβαια, πρέπει να συμφωνήσουν αλλά θεωρώ ότι θα βγει λευκός καπνός, υπάρχουν και άλλες ζυμώσεις και σε βάθος χρόνου μπορεί να προχωρήσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «στο διαβαλκανικό κομμάτι των συνομιλιών θα βγει χάρτα και συμφωνήθηκαν κάποιες δράσεις».

Σε ερώτηση για το αν επιτυγχάνεται ο στόχος για να καταστεί η Θεσσαλονίκη τεχνολογικό hub, o συν-διοργανωτής της Beyond είπε: «Θα ήθελα παραπάνω και πιο ουσιαστικά, δεν γίνεται οι μεγάλες επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε τεχνολογικό κομμάτι να μην είναι εδώ. Είχαμε την καρδιά της καινοτομίας. Δεν ήταν καλό να μην είναι σημαντικοί παίκτες της βορείου Ελλάδας. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας».

Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης

Για τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, ο κ. Στάγκος ανέφερε ότι «θέλει πλαίσιο, το είπαμε και στο διυπουργικό κομμάτι και η μεγάλη πρόκληση είναι να γίνει αυτό στους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας. Να γίνει αρκετά γρήγορα».

Τέλος, σημείωσε πως η νέα έκθεση Beyond έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου 2024. «Ο πήχης θα πρέπει να είναι πολλαπλός, να ενισχύσουμε την έκθεση να έχουμε πιο ισχυρή και ουσιαστική κυβερνητική εκπροσώπηση. Να στοχεύσουμε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ. Να είναι παρόντες και το στοίχημα της διεθνοποίησης να προχωρήσει. Επίσης θέλουμε ισχυρές startups εταιρείες – πρότυπα να βρίσκονται εδώ».

«Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά τα πράγματα προχωράνε αυτό είναι σίγουρο», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News