Ο Chief Executive Officer στο Executive Level του kariera.gr,  Φώτης Ρήγας, συμμετείχε στην Beyond 2023 και συνομίλησε με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο για το τοπίο της εργασίας που συνεχώς διαμορφώνεται λόγω των συνεχών τεχνολογικών εξελίξεων.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι κάποιες εργασίες δεν θα χρειάζονται στο μέλλον, ωστόσο θα υπάρχει ανάγκη ελέγχου των μηχανών που θα αναλάβουν την παραγωγική διαδικασία. Όπως είπε, η τεχνολογία μπαίνει παντού άρα θα χρειάζεται κόσμος σε αυτούς τους τομείς.

Σπύρος Παμπουκίδης: Στόχος να καταργηθούν τα γκισέ, να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος

Σημείωσε επίσης ότι με την Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσεται και το κομμάτι της αυτόνομης δημιουργίας προγραμματισμού, άρα και στο τεχνολογικό κομμάτι θα υπάρξουν περιορισμοί. Πάντως, όπως είπε ο CEO στο Executive Level του kariera.gr, η αγορά θέλει πάντα ισορροπία ενώ οι ανάγκες αναδιαμορφώνονται συνέχεια.

Στο ερώτημα για το αν έχει αλλάξει ο χώρων των αγγελιών είπε ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο, αλλά «η αγγελία παραμένει αγγελία». Τόνισε δε ότι «έχει αλλάξει ο τρόπος που εντοπίζουμε στελέχη για τους πελάτες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, στο ξεκίνημα του Kariera.gr (1999) ουσιαστικά δεν υπήρχε ο κλάδος της πληροφορικής, αντίθετα, τότε ήταν πολύ ψηλά η ζήτηση για θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο. Τώρα πλέον, πέρα από την πληροφορική, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Για τον τουρισμό, είπε ότι εμφανίζεται έλλειψη σε εργαζόμενους γιατί κάποιοι δεν πάνε λόγω συνθηκών ή λόγω χαμηλών μισθών. Υπενθύμισε επίσης τον καίριο ρόλο που έπαιξε στην αγορά εργασίας ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έφυγαν στο εξωτερικό, ενώ οι προσπάθειες επιστροφής τους δεν φάνηκε να έχουν επιτυχία.

Ο κ. Ρήγας είπε επίσης ότι υπάρχει ανεπάρκεια στους αποφοίτους σχολών ακόμα και για τον τουρισμό που είναι η βαριά μας βιομηχανία.

Για την ίδια την Kariera.gr, μια εταιρεία που έχει ιστορία 25 ετών, εξαγοράστηκε πριν από περίπου μία δεκαετία και αργότερα κατόρθωσε να εξαγοράσει τμήματα της ίδιας της μητρικής της εταιρείας. Όπως είπε «ουσιαστικά μια startup που εξαγοράστηκε και κατάφερε να εξαγοράσει αυτούς που την αγόρασαν»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News