Για την ανάγκη διασυνδέσεων και την εξέλιξη των δικτύων έκανε λόγο ο Παντελής Τράκας, Senior Product Manager Networks Systems, Intracom Telecom, σημειώνοντας πως γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από παρόχους και από το κράτος.

Μιλώντας για τις οπτικές ίνες, στο πάνελ του ΟΤ στην έκθεση Beyond 2023, ο κ. Τράκας ανέφερε πως το ανάγλυφο της Ελλάδας δυσχεραίνει την επέκταση, όπως και οι απομακρυσμένες περιοχές. «Ο πάροχος που θέλει να βάλει την οπτική, θέλει να βγάλει τα λεφτά του. Πρέπει να υπάρχουν και αρκετοί συνδρομητές για να προχωρήσει το επιχειρηματικό πλάνο».

«Οταν υπάρχουν λίγοι συνδρομητές, μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλες λύσεις ή ασύρματα δίκτυα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Τράκας αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατεία στην Ελλάδα. «Είναι δύσκολο το πλαίσιο στη χώρα και γι αυτό καθυστερεί. Το όλο σύστημα είναι δύσκολο. Σε άλλες χώρες τα πράγματα προχωρούν πολύ πιο γρήγορα ακόμη και για τα ασύρματα δίκτυα», είπε.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα από τις οπτικές ίνες, ο κ. Τράκας επεσήμανε πως «ίσως μετά από αρκετά χρόνια, αλλά δεν χρειάζεται να πάει παντού η οπτική ίνα».

«Μπορούν να προχωρήσουν λύσεις ειδικού σκοπού, μπορεί με τις ίδιες συχνότητες να δώσουμε υψηλή ταχύτητα στον συνδρομητή χωρίς οπτική ίνα, υπάρχουν τρόποι. Δεν είναι το Αγιο Δισκοπότηρο η ίνα και το 5G. Χρειάζεται συνδιασμός τεχνολογιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε πως «στην Ελλάδα είμαστε σε καλό δρόμο στο γρήγορο ίντερνετ, ωστόσο -όπως είπε- η χώρα μας είναι πολύ πίσω στα δίκτυα υπερυψηλής ταχύτητας, πάνω από τα 200Mbps».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας
Beyond |

Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας

Το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας συντονίζει την πανευρωπαϊκή σύμπραξη ekip, μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας που προωθεί τη διασταυρούμενη καινοτομία με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες