Ουκρανία: Ζητά 48 F-16 για να διώξει τους Ρώσους από τα εδάφη της

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, για την απελευθέρωση της Ουκρανίας χρειάζονται 48 μαχητικά F-16

Ουκρανία: Ζητά 48 F-16 για να διώξει τους Ρώσους από τα εδάφη της

Αίτημα ενίσχυσης με πολεμικά αεροσκάφη διατύπωσε για μία ακόμα φορά η Ουκρανία, που βλέπει ότι μόνο από αέρος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, η χώρα χρειάζεται τέσσερις μοίρες αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, για να απελευθερώσει τα εδάφη της από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αυτά τα 48 αεροσκάφη είναι «ακριβώς» αυτό που χρειάζεται η χώρα για τη συνέχιση του πολέμου.

Δείτε την ανάρτηση του ουκρανικού υπ. Άμυνας:

Στρατιωτική βοήθεια από τη Γαλλία

Eν τω μεταξύ, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελιζέ στις 14 Μαϊου, ενώ προστίθεται πως Παρίσι και Κίεβο καλούν να επιβληθούν «νέες κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το Παρίσι είχε ήδη δεσμευτεί στην αρχή της χρονιάς να παραχωρήσει στον ουκρανικό στρατό AMX-10RC, ελαφριά, γρήγορα άρματα μάχης με ισχυρά πυροβόλα. Η αναγγελία που έγινε χθες αφορά επιπλέον παραδόσεις, αποκάλυψε σύμβουλος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Παρίσι θα επικεντρώσει επίσης τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας», πάντα σύμφωνα με την κοινή δήλωση.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο