Μετά από πρόσφατο πρωτοφανές περιστατικό σε εν πτήσει αεροσκάφος της, όπου ένας επιβάτης φέρεται να άνοιξε την πόρτα εξόδου έκτακτης ανάγκης, η νοτιοκορεάτικη αεροπορική εταιρεία Asiana Airlines αποφάσισε να μη δίνει πλέον εισιτήρια για ορισμένες θέσεις κοντά στην πόρτα εξόδου των αεροσκαφών Airbus A321-200, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή.

Οι θέσεις είναι η 26Α στα A321 χωρητικότητας 174 θέσεων και η 31Α σε μοντέλα 195 θέσεων, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Τα καθίσματα βρίσκονται κοντά στο κέντρο του αεροπλάνου, πιο κοντά στις πόρτες στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους.

Ryanair: Καταργεί τα εισιτήρια των 9,99 ευρώ

«Πρόκειται για προληπτικό μέτρο ασφαλείας και ισχύει ακόμη και αν η πτήση είναι πλήρης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το αντίστοιχο κάθισμα στη δεξιά πλευρά είναι το μέρος όπου κάθονται οι αεροσυνοδοί για απογείωση και προσγείωση.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ένας επιβάτης φέρεται να άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης ενός αεροπλάνου της Asiana Airlines λίγο προτού ξεκινήσει την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Daegu στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας, δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη για το περιστατικό και μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως ήταν πολύ αγχωμένος επειδή έχασε τη δουλειά του πρόσφατα και ένιωθε “ασφυξία” και πως ήθελε να κατέβει γρήγορα από το αεροπλάνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βίντεο του συμβάντος δείχνει τον αέρα να χτυπά την καμπίνα του αεροπλάνου καθώς τρομαγμένοι επιβάτες κρατούσαν τα μπράτσα τους.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 200 άτομα, 194 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με την Asiana Airlines.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Daegu, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από υπεραερισμό και εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Daegu.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το νησί Jeju, στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας, προς το Daegu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή