Πτώση που αγγίζει το 3% καταγραφάφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το σύμφωνο για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ  μπορεί να μείωσαν το κλίμα κινδύνου στην αγορά ωστόσο τα ανάμικτα μηνύματα από τους μεγάλους παραγωγούς θολώνουν τις προοπτικές προσφοράς ενόψει της συνάντησής των μελών του ΟΠΕΚ+.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 2,38 δολάρια ή 3,1% στα 74,69 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκε κατά 2,07 δολάρια ή 2,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής, στα 70,60 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα δεν υπήρξε διακανονισμός λόγω της δημόσιας αργίας στις ΗΠΑ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Δέχονται ήπιες πιέσεις

Όσον αφορά την καταρχάς συμφωνία ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους αντιμετωπίζει τις πρώτες αντιδράσεις, καθώς σκληροπυρηνικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος διεμήνυσαν ότι θα αντιταχθούν στην συμφωνία. ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι, οι οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία είχαν δηλώσει ότι είναι αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα περάσει.

«Μια πιθανή χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM Oil.

Τον Απρίλιο, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος των περικοπών από τον ΟΠΕΚ+ να ανέλθει σε 3,66 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities
Χρυσός: Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής
Commodities |

Ο καθοριστικός ρόλος της Κίνας στο ράλι της τιμής του χρυσού - Ερμηνεύοντας τους αριθμούς

Στο επίκεντρο της ζήτησης για χρυσό και της εκτόξευσης της τιμής του βρίσκεται η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου