Το πρόσφατο ράλι της μετοχής της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Nvidia, δεν πείθει τη Κάθι Γουντ, την επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου ARK Innovation, καθώς σύμφωνα με αυτήν η μελλοντική της πορεία έχει υπερεκτιμηθεί.

Η εκτίναξη της Nvidia προκαλεί ράλι ανόδου στις μετοχές δύο κολοσσών ημιαγωγών

Αντιθέτως συνεχίζει να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στη μετοχή της αμιγώς αμερικανικής ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να επωφεληθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις συντελούνται στον χώρο της τεχνολογικής νοημοσύνης (ΑΙ).

Σε μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Γουντ αμφισβήτησε τον στόχο της Nvidia για άλμα των πωλήσεων της 25 φορές το 2023. Παράλληλα, επισήμανε ότι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία θα επωφεληθούν περισσότερο από την επερχόμενη έκρηξη της ΑΙ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Tesla είναι η «πιο προφανής» κερδισμένη των πρόσφατων εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς σύμφωνα με την Κάθι Γουντ η ΑΙ θα δώσει ώθηση στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

«Κατά την άποψή μας,  η μετοχή της Tesla -με έσοδα 6Χ- είναι η πιο προφανής ωφελούμενη από τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην AI, καθώς  αναμένονται έσοδα 8-10 τρισ. δολαρίων TAM –τα εκτιμώμενα έσοδα- στην αυτόνομη κινητικότητα έως το 2030», έγραψε στο Twitter.

Τα σχόλιά της έρχονται μετά το ράλι της μετοχής της Nvidia την περασμένη εβδομάδα, το οποίο έκανε την εταιρεία την πολυτιμότερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στον κόσμο και την έθεσε σε τροχιά να αγγίξει το 1 τρις. δολάρια κεφαλαιοποίησης. Αυτή η εκτίναξη της μετοχής της Nvidia είχε επίδραση και στις μετοχές των ανταγωνιστριών της, καθώς και οι μετοχές των SK Hynix, Advantest και TSMC επιδόθηκαν σε υψηλές πτήσεις.

Το ράλι προήλθε κυρίως από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενο κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2034, τα οποία η Nvidia συνέδεσε με το έντονο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία στην καθοδήγησή της για την τρέχουσα χρονιά προέβλεψε ισχυρές πωλήσεις και ζήτηση, αναφέροντας επίσης το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Μετά το πρόσφατο ράλι η μετοχή της Nvidia καταγράφει κέρδη σχεδόν 167% από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ark, η οποία καταγράφει τις τοποθετήσεις που διαχειρίζεται η Γουντ με το όνομα Ark, έως τις 26 Μαΐου κατείχε συνολικά 325.062 μετοχές της Nvidia.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο της Γουντ είχε ρευστοποιήσει περίπου 79.000 μετοχές τον Φεβρουάριο και 65.000 μετοχές την περασμένη εβδομάδα. Οι συνολικές τοποθετήσεις της Γουντ στη Nvidia ανέρχονται πλέον σε σχεδόν 127 εκατομμύρια δολάρια, με βάση το κλείσιμο της μετοχής της Nvidia την περασμένη Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street