Μικρές διορθωτικές κινήσεις, με ταυτόχρονες επιλεκτικές αγοραστικές παρεμβάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα βάση εφόρμησης στη ζώνη των 1.230 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,50% στις 1.230,05 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Όσο η αγορά δείχνει να έχει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα, τόσο οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών είναι επιφυλακτικές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν θα βρουν εύκολα νέα ελκυστικά επίπεδα εισόδου σε περίπτωση που ρευστοποιήσουν. Άλλωστε, και το χθεσινό κλείσιμο (+1,25%), μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και το ελάχιστο της ρευστότητας που εξασφαλίζουν οι πωλητές, επανέρχεται στο ταμπλό σε τίτλους που ενδεχομένως να έχουν μείνει πίσω στην άνοδο.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Δέχονται ήπιες πιέσεις

Διορθωτικές συνεδριάσεις

Με αυτό το μοτίβο να επαναλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα, η αγορά δείχνει να ελέγχει τις διορθωτικές συνεδριάσεις, όπως γίνεται και σήμερα. Και ο άξονας περιστροφής της φαίνεται να είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μετά από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της περασμένης εβδομάδας, βρίσκεται από χτες σε πλάγια και ελαφρώς πτωτική πορεία. Είναι άλλωστε στοιχείο απαραίτητο σε bull markets, σαν αυτή που διανύει το ΧΑ.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Βιοχάλκο, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Autohellas, ΕΛΧΑ και Eurobank, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Quest. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών