Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και η πιθανότητα παύσης της αύξησης των επιτοκίων αντισταθμίστηκαν απο την αύξηση των αποθεμάτων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 43 σεντς ή 0,59% στα 72,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 31 σεντς ή 0,46% στα 67,78 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν με πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Wall Street: Ανακούφιση για χρέος, ανησυχία για Fed

«Οι αγορές πετρελαίου μπορεί να ήταν υπερπουλημένες τις δύο τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης», εξηγεί στο Reuters η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng. «Το κλίμα ανακάμπτει εν μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου για το χρέος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και του σήματος παύσης της αύξησης των επιτοκίων της Fed».

Τα διαφορετικά σήματα από τον τομέα της ζήτησης  από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, έχουν ωστόσο επιβαρύνει την αγορά, όπως και τα στοιχεία της βιομηχανίας που δείχνουν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Πηγές της αγοράς επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τετάρτη ανέφεραν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περίπου 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Τα στοιχεία για τα κυβερνητικά αποθέματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Πέμπτη.

«Το σημερινό κλίμα είναι απαισιόδοξο», σημειώνει ο Tamas Varga του χρηματιστή πετρελαίου PVM. «Οι επενδυτές είναι ρεαλιστές και αποστρέφονται το ρίσκο τελευταία».

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η συνάντηση της 4ης Ιουνίου της ομάδας παραγωγών του ΟΠΕΚ+, στην οποία θα συζητήσουν εάν θα μειώσουν ή όχι περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου.

Τέσσερις πηγές από τον Οργανσιμό δήλωσαν στο Reuters ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να αυξήσει τις περικοπές της προσφοράς παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου προς τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities
Χρυσός: Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής
Commodities |

Ο καθοριστικός ρόλος της Κίνας στο ράλι της τιμής του χρυσού - Ερμηνεύοντας τους αριθμούς

Στο επίκεντρο της ζήτησης για χρυσό και της εκτόξευσης της τιμής του βρίσκεται η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου