Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βλέπει τους αγοραστές να επανενεργοποιούνται στους τίτλους που έκαναν μια καλή διόρθωση τις προηγούμενες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64% στις 1.226,41 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Ελ. Βενιζέλος: Υπογράφεται από τους μετόχους MoU για την εισαγωγή στο ΧΑ

Με το ΧΑ να έχει πλέον την «ένδειξη» των καλύτερων αποδόσεων των Μάιο, όπως διαπίστωσε και η Deutsche Bank, και φρέσκο χρήμα να έχει εισρεύσει στη Λ. Αθηνών, το «πάτημα» πέριξ των 1.220 μονάδων και η συνέχιση της ανόδου φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο. Και αυτό επιβεβαιώνει και η διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, όπως συνέβη ιδιαίτερα στη χθεσινή συνεδρίαση.

Βέβαια, σταδιακά, η όποια ανοδική κίνηση της αγοράς θα έχει όλο και πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, με τα χαρτοφυλάκια να αναζητούν τις ποιοτικές εκείνες επιλογές που θα διαγράψουν μια πιο μακροπρόθεσμη θετική πορεία. Μια τακτική καθόλα ευπρόσδεκτη, καθώς η επενδυτική βάση του ΧΑ θα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που ήταν λίγα χρόνια πριν, με funds βραχυ-μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Σαράντης, Alpha Bank και Πειραιώς οδηγούν υψηλότερα το ΧΑ, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Jumbo, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΔΕΗ και Quest. Αρνητικά από την άλλη, κινούνται οι Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil, με την Aegean και την Autohellas να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών