Οι προορισμοί που διακρίνονται για την εγγύτητα με τα αστικά κέντρα θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Ωστόσο όπως τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης περιορισμένη προβλέπεται η έξοδος των ελληνικών οικογενειών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εφέτος, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησαν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην οικονομική στενότητα που περιορίζει, όπως εξηγεί, τις μετακινήσεις.

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι ξένοι τουρίστες – Ποια μεγάλα πορτοφόλια έρχονται για διακοπές

Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα τουριστικά πακέτα η ανταπόκριση των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι ανάλογη της προσφοράς, απόρροια των δυσκολιών αλλά και της αναμονής των καλοκαιρινών διακοπών.

Φορείς των περιοχών που αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες μεταφέρουν την εικόνα ενόψει του Αγίου Πνεύματος.

Αίγινα

Ο Αργοσαρωνικός και ειδικά η Αίγινα θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Καλαμάκης. Ήδη από την καθαρά Δευτέρα η Αίγινα έχει γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει. Εκείνο που ωστόσο έχει ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση στο νησί είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επισκέπτες για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στο νησί είναι 100% ενώ και για το καλοκαίρι η πληρότητα θα είναι αντίστοιχη.

Εύβοια

Σημαντική εξάλλου είναι και η κινητικότητα και για την Βόρεια Εύβοια με επίκεντρο την Αιδηψό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θοδωρής Ρουμελιώτης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα προμηνύοντας ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι, όπως τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης. Μάλιστα στην περιοχή από το Πάσχα και μετά η τουριστική σαιζόν άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης εστιάζοντας στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής σε νέα κοινά, από τα Voucher που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πλέον η περιοχή προσελκύει πέραν από Βαλκάνιους, νέες ελληνικές οικογένειες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

Πελοπόννησος

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης εκφράζει την ανησυχία του για τις αποδράσεις των Ελλήνων, αφού όπως αναφέρει, από το Πάσχα και μετά υπήρξε μια καθίζηση στην πληρότητα των καταλυμάτων. Για την Λακωνία και την ευρύτερη περιοχή η καλοκαιρινή σαιζόν εκκινεί αυτό το τριήμερο και η ευχή είναι να υπάρξουν καλές τουριστικές ροές. Η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, θα κινηθεί με υψηλή πληρότητα, αλλά το σημαντικό για τον κύριο Πολλάλη είναι να υπάρξει και διάχυση στην ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό είναι επίσης να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του αυστηρού διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου, όπως τονίζει ο κ. Πολλάλης.

Σκύρος

Tέλος και η Σκύρος, η πρόσβαση της οποίας είναι εύκολη, θα κινηθεί με ανοδικούς ρυθμούς την εξεταζόμενη περίοδο. H Σκύρος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και εφέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο υπέροχο νησί μας, αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Μαυρίκος. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νησιού, εκτιμάμε ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει πληρότητα άνω του 80%, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν από την έναρξη κιόλας του καλοκαιριού. Η Σκύρος ήδη μετρά αύξηση-ρεκόρ στην τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εισέλθει δυναμικά και στον εγχώριο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που στηρίζεται στο περιβάλλον και τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%