Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν οι τουρίστες από τέσσερις σημαντικές μακρινές αγορές, με υψηλή τουριστική δαπάνη και μεγάλη διάρκεια παραμονής, με τη χώρα μας να βρίσκεται στις δέκα πρώτες επιλογές διακοπών για τους επόμενους μήνες.

Όπως φαίνεται στο Βαρόμετρο Μακρινών Αγορών που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission – ETC), οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Βραζιλία επιλέγουν το ελληνικό καλοκαίρι ψηλά στη λίστα τους.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση – Οι δικαιούχοι

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ τοποθετούν την Ελλάδα στην έκτη θέση (12%) ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, μετά τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

ΗΠΑ

Επίσης, στην έκτη θέση, με ποσοστό 18%, βρίσκεται η χώρα μας στις επιλογές των Αυστραλών τουριστών για φέτος, μετά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Αυστραλία

Από ακόμη δύο μακρινές αγορές αναμένουμε φέτος επισκέπτες, σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο και πιο συγκεκριμένα από τον Καναδά και τη Βραζιλία. Για τους Καναδούς επισκέπτες, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση στους ευρωπαϊκούς προορισμούς μαζί με τη Γερμανία, με ποσοστό 18%, μετά τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Καναδάς

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από τη Βραζιλία, η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση μετά την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Βραζιλία

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα μένει εκτός των προτιμήσεων για τους Κινέζους και τους Ιάπωνες επισκέπτες. Η κινεζική αγορά δείχνει αργά σημάδια ανάκαμψης μετά την πανδημία και στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων βρίσκονται η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων σε Κίνα, Βραζιλία, Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ εξέφρασαν αισιοδοξία για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό. Η Ευρώπη παραμένει κορυφαία επιλογή για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και σχεδόν οι μισοί από τους επισκέπτες είναι επαναλαμβανόμενοι.

Οι Γερμανοί «τρέχουν» για διακοπές στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δημοσιεύει μια σύγκριση τιμών για τις υπηρεσίες ξενοδοχείων και εστίασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο βασιζόμενη σε στοιχεία του περασμένου Μαρτίου. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι φθηνότερες διακοπές είναι στην Τουρκία και την Αλβανία ενώ οι ακριβότερες στη Ελβετία.

Επιγραμματικά, σύμφωνα με την γερμανική στατιστική υπηρεσία, οι γερμανοί τουρίστες μπορούν να υπολογίζουν σε χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα (21%), την Ισπανία (18%) και την Κύπρο (17%).

Οι πιο χαμηλές τιμές, σε σύγκριση με το κόστος διακοπών στη Γερμανία, εντοπίζονται στην Τουρκία (46%) και την Αλβανία (56%).

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει: «Το αυξημένο κόστος για την ενέργεια και τα τρόφιμα συμπιέζει τον προϋπολογισμό πολλών πολιτών για ταξίδια. Ιδίως σε χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης το επίπεδο τιμών για τις υπηρεσίες εστιατορίων και ξενοδοχείων είναι σαφώς χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%