Μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα στο gov.gr, για τις αιτήσεις δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024.

Αίτηση σήμερα, μπορούν να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Αφού συμπληρώσουμε τους κωδικούς Taxis – συμπληρώνουμε τον ΑΜΚΑ

Τα βήματα της αίτησης είναι τα εξής:
Οι δικαιούχοι επιλέγουν, αν θα συμμετάσχουν με την ιδιότητα του εργαζομένου ή του ανέργου.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν τα στοιχεία της τρέχουσας οικογενειακής τους κατάστασης. Στην περίπτωση που δηλώσουν έγγαμοι/σε σύμφωνο συμβίωσης, υποχρεωτικά συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου τους.

Οι δικαιούχοι που δηλώνουν μονογονείς, καταχωρίζουν πληροφορία για τον χρόνο απόκτησης της ιδιότητας τους αυτής, προκειμένου να ενταχθούν σε εισοδηματική κλίμακα ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν, αν ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ, για να δηλώσουν στην αίτηση όλα τα μέλη τους – εφόσον υπάρχουν- είτε μόνο για μοριοδότηση είτε για την έκδοση επιταγής. Για τη δήλωση κάθε επιπλέον μέλους επιλέγουν ξανά το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίοδο 2023/24, προβλέπεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) να δοθούν στους δικαιούχους 300.000 επιταγές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023, αντί για 1η Αυγούστου 2023 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Από 6 ως 12 διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι.

Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%