Πρόγραμμα για κοινές δράσεις στον τουρισμό αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν την Πέμπτη ο βούλγαρος υπουργός Τουρισμού Ίλιν Ντιμιτρόφ με την Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού.

Βουλγαρία: Πάνω από 18.000 ελληνικές εταιρείες έχουν επιχειρηματική δράση στη χώρα

«Η συνεργασία μας στον τομέα του τουρισμού είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας στην ΕΕ μετά τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Για την Ελλάδα, η Βουλγαρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος στην ΕΕ μετά την Ιταλία», υπογράμμισε ο Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντηση.

Εκτίναξη του τουριστικού ρεύματος

Συνολικά 806.000 έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν το 2022 τη Βουλγαρία, καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη Βουλγαρία μετά τη Ρουμανία, με αύξηση 211%. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι επίσης από τις πιο επιτυχημένες χώρες σε όρους ανάκαμψης του τομέα. Ανάπτυξη 27% καταγράφηκε τον περασμένο χειμώνα και ανάπτυξη 5-7% αναμένεται για το καλοκαίρι του 2023 σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου επισκέφθηκε την Σόφια ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην 68η Σύνοδο της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, η οποία φιλοξενήθηκε από τη Βουλγαρία από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, προέδρευσε των εργασιών της Συνόδου και απηύθυνε στους συνέδρους από τις 39 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες το Communications of the Chair.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%