Οριακά ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 3,697% και του 2ετούκατά 1 μονάδα βάσης στο 4,293%.

UBS: Εκτιμά ότι ο χρυσός θα ανέβει στα 2.100 δολάρια μέχρι το τέλος του 2023

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης του ανώτατου ορίου χρέους που επιλύθηκε την Παρασκευή πριν οι ΗΠΑ αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Η προσοχή τους τώρα είναι στραμμένη στο ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας  ή της περαιτέρω αύξησης του επιτοκίων από την Federal Reseve.

Οι φόβοι για ύφεση κάμφθηκαν ελαφρώς από την έκθεση για την απασχόληση του Μαΐου της περασμένης εβδομάδας, η οποία έδειξε ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του μήνα, αντανακλώντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 339.000 τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερες κατά πολύ από την εκτίμηση του Dow Jones για 190.000, κλείνοντας τον 29ο συνεχόμενο μήνα θετικής αύξησης των θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, τα ενθαρρυτνικά μηνύματα από την αγορά εργαίας οδήγησε μερίδα επενδυτών στην εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα συσφίγξει  περαιτέρω τη νομισματική πολιτική. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τον κύκλο των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων για να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις επιβραδύνοντας την οικονομία και χαλαρώνοντας την αγορά εργασίας. Το τελευταίο διάστημα οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι αποφάσεις πολιτικής τους θα εξαρτώνται σε κάθε συνεδρίαση  από τα οικονομικά δεδομένα.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρόσφατων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές