Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί το τελευταίο ράλι του τεχνολογικού τομέα, αλλά και τα πολύμηνα υψηλά του S&P 500, τα οποία βγάζουν διορθωτικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,13% στις 33.518 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,19% στις 4.265 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% στις 13.180 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Οριακή άνοδο των αποδόσεων

Η μετοχή της Apple βρίσκεται στο επίκεντρο και σήμερα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone άγγιξε για λίγο τα υψηλά όλων των εποχών στη χθεσινή συνεδρίαση για να αναδιπλωθεί έως το τέλος. Η εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε το πολυαναμενόμενο headset εικονικής πραγματικότητας καθώς και νέο λογισμικό στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της τη Δευτέρα.

“Αν είσαι μια εταιρεία αξίας 3 τρισ. δολαρίων, η ουρά κουνάει σε κάποιο βαθμό τον σκύλο”, σχολίασε ο Keith Buchanan, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. “Η Apple, μόνο και μόνο λόγω του μεγάλου μεγέθους της κεφαλαιοποίησής της, επηρεάζει τους περισσότερους ευρύτερους δείκτες”.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Coinbase σημειώνει απώλειες άνω του 15%, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε την εταιρεία κρυπτογράφησης, ισχυριζόμενη ότι ενεργούσε ως μη εγγεγραμμένος αντικριστής και ανταλλακτήριο.  Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την κατάθεση αγωγής από την SEC κατά της Binance για παρόμοιους λόγους.

Πάντως μετά και τον σκόπελο του ορίου χρέους, πλέον η Wall Street στρέφει την προσοχή της στις αποφάσεις της Federal Reserve σχετικά με τα επιτόκια. Οι επενδυτές φαίνεται να είναι διχασμένοι για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης πολιτικής της 13-14 Ιουνίου, ειδικά μετά και τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι η ισχύς της οικονομίας δεν έχει επηρεαστεί από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Μερίδα των αναλυτών θεωρεί ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων σε δύο εβδομάδες, αλλά ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία για την απασχόληση Μαΐου αποδεικνύουν ότι η δουλειά της Fed δεν έχει ολοκληρωθεί. Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, τις περισσότερες από τον Ιανουάριο, την ώρα μάλιστα που η νομισματική πολιτική είναι σε περιοριστικό έδαφος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street