Το θαύμα της φύσης, ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αφήνοντας παρασάγγες πίσω του τον Βινίσιους Ζούνιορ, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ (CIES).

Το νορβηγικό cyborg της Μάντσεστερ Σίτι που αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 36 γκολ εκτιμάται στα 245,1 εκατ. ευρώ. Ο Χάαλαντ εκτόξευσε την αξία του κατά 70 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του CIES που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου και τον αξιολογούσε στα 174,9 εκατ.  και τον τοποθετούσε στην πέμπτη θέση. Είναι τέτοια η εκρηκτική του άνοδος ώστε η διαφορά του από τον δεύτερο Βινίσιους Ζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης (196,3 εκατ.) και τον τρίτο Μπουκαγιό Σακά της Αρσεναλ (195,8) εκατ.) είναι σχεδόν 50 εκατ. ευρώ.  Ακολουθούν ο Αγγλος Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ (190,2) που ήταν πρώτος στη λίστα στην προηγούμενη έκθεση, ο Ροντρίγκο της Ρεάλ (184,5) και τα δύο αστέρια της Μπάρτσα, ο Πέδρι (178) και ο Γκάβι (174,1).

Εντύπωση προκαλεί η υποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την τρίτη στη 10η θέση (163,2 εκατ.), ενώ απουσιάζουν από τη λίστα οι άλλοτε κυρίαρχοι Μέσι και Ρονάλντο.

Οι παίκτες με τη μεγαλύτερη αξία εκτός του big 5 των πρωταθλημάτων είναι οι δύο ανερχόμενοι πορτογάλοι άσοι της Μπενφίκα, ο Αντόνιο Σίλβα (89 εκατ.) και ο Γκονσάλο Ράμος (82 εκατ.).

Οσον αφορά τις θέσεις που αγωνίζονται οι παίκτες, εδώ υπάρχει μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ααρον Ράμστντέιλ της Αρσεναλ είναι ο τερματοφύλακας με τη μεγαλύτερη αξία (78,6 εκατ.), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζίτζι Ντοναρούμα της Παρί (75,3) και στην τρίτη τον Αλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ (66,8).

Ακριβότερος κεντρικός αμυντικός είναι ο Κροάτης Γιόσκο Γκβάρντιολ της Λειψίας (114,9 εκατ.). Στους ακραίος την υψηλότερη τιμή έχει ο άγγλος διεθνής της Τσέλσι Ρις Τζέιμς (74,8 εκατ.), στα αμυντικά χαφ το πολυτιμότερο πετράδι είναι ο επίσης Αγγλος Τζουντ Μπέλιγχαμ (190,2), στους επιθετικούς μέσους βρίσκουμε έναν ακόμα Αγγλο, τον Σακά (195,8) και στους επιθετικούς, φυσικά τον Χάαλαντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport