Με τις τράπεζες να έχουν περιορίσει σημαντικά το εύρος της ανόδου τους, το ελληνικό χρηματιστήριο χάνει τη δυναμική του και προσπαθεί πλέον να μη διολισθήσει σε αρνητικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 1.244,68 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει αισίως στα 130 εκατ. ευρώ.

Έχοντας 59 τίτλους σε αρνητικά εδάφη, με πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους, το ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να συντηρηθεί πάνω από τις 1.250 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αυτή η προσφορά που βγαίνει απορροφάται πολύ εύκολα, επιβεβαιώνοντας την κραταιά θετική τάση.

Ο επόμενος στόχος

Τεχνικά, από τη στιγμή που ο γενικός δείκτης διέσπασε με “θόρυβο” τις 1.224 μονάδες και σήμερα τις 1.250 μονάδες, στοχεύει στον επόμενο στόχο, ήτοι στις 1.260-1.265 μονάδες. Πλέον τα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Γενικού Δείκτη αντικρύζουν τις κορυφές του 2014 ενώ σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων η αγορά φλερτάρει με επίπεδα 2009.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank κινείται με κέρδη +3,21% πλέον, με τις Eurobank, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Τιτάν, να σημειώνουν μικρά κέρδη. Από την άλλη, η Quest χάνει 4,09%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Motor Oil, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Λάμδα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους