Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες και σήμερα, καθώς τόσο τα στοιχεία από τη γερμανική οικονομία, όσο και εκείνα από την Κίνα νωρίτερα, έδειξαν κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο της υγείας να χάνει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,27% στις 7.607 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,05% στις 15.983 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,28% στις 7.188 μονάδες.

Το οικονομικό περιβάλλον

Σήμερα θα μιλήσουν αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ και οι επενδυτές θα αναζητήσουν περαιτέρω καθοδήγηση ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα καθορίσει την πολιτική της την επόμενη εβδομάδα.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θεωρείται ευρέως ότι θα συνεχίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να εδραιώνει τις προσδοκίες δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει λόγος για κορύφωση του βασικού πληθωρισμού παρά τα “σημάδια συγκράτησης”.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,3% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, από την αναθεωρημένη πτώση 2,1% του προηγούμενου μήνα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να ανακάμψει από τη χειμερινή ύφεση.

Επίσης, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 1% τον Μάιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έκθεση του δείκτη τιμών κατοικιών Halifax την Τετάρτη. Η μέτρηση ήταν αρνητική για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες με τη μέση τιμή κατοικίας να διαμορφώνεται στις 286.532 λίρες. Στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές