Με την Alpha Bank να ταράζει τα συναλλακτικά ύδατα σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο βρήκε καύσιμα να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, εδραιώνοντας τη διάσπαση των κοντινών αντιστάσεών του. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,47% στις 1.250,61 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 180 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Ήπια ανοδικά κινείται η αγορά

Ομολογουμένως η Alpha Bank έκλεψε την παράσταση σήμερα στο ΧΑ, όχι μόνο για το εύρος της ανόδου της, άλλωστε είχε μείνει πίσω συγκριτικά με τις ομοειδείς της, αλλά και για τον τζίρο που διακίνησε (53 εκατ), ανεβάζοντας μάλιστα και αυτόν της αγοράς σε τριψήφια εκατ. από νωρίς το μεσημέρι. Το σημερινό investor day της διοίκησης με τους επικαιροποιημένους στόχους για την περίοδο 2023-25 έδωσε το έναυσμα για τη διάσπαση και των 1.000 μονάδων από τον τραπεζικό δείκτη.

Στις κορυφές του 2014

Τεχνικά, από τη στιγμή που ο γενικός δείκτης διέσπασε με “θόρυβο” τις 1.224 μονάδες και σήμερα τις 1.250 μονάδες, στοχεύει στον επόμενο στόχο, ήτοι στις 1.260-1.265 μονάδες. Πλέον τα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Γενικού Δείκτη αντικρύζουν τις κορυφές του 2014 ενώ σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων η αγορά φλερτάρει με επίπεδα 2009.

Άλλωστε, πέραν των βραχυπρόθεσμων καταλυτών που επηρεάζουν τους επιμέρους τίτλους, η αγορά δείχνει να τρέχει να καλύψει το έδαφος από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, που όπως αναγνωρίζει και η JP Morgan συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς. Και αυτό, κατά τους αναλυτές της JP Morgan, θα σημάνει την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, η οποία όμως δεν αναμένεται να έρθει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ηγήθηκε της ανόδου με +4,82%, ενώ η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 3,96%. Σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΕΛΧΑ και Εθνική, ενώ θετικά έκλεισαν οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Από την άλλη, η Quest υποχώρησε κατά 2,67%, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Autohellas, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Aegean, ΟΛΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών