Υπό έλεγχο κρατά τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με αρκετές εναλλαγές προσήμου καταφέρνει να κρατήσει τις 1.250 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,16% στις 1.252,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 56 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Πάνω από 14 είναι οι αλλαγές του προσήμου στον γενικό δείκτη μέχρι αυτήν την ώρα, με την αγορά να προσπαθεί να απορροφήσει την προσφορά που διαθέτουν αυτοί που θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη. Κάτι το οποίο φαίνεται αρκετά εύκολο σε πολλούς τίτλους, που έχουν ρίξει συναλλακτικούς ρυθμούς, όσο και αν το σύνολο του τζίρου της αγοράς δείχνει άλλο. Alpha Bank και Jumbo βρίσκονται στο επίκεντρο των εντολών σήμερα, δίνοντας σημαντικό μέρος στο σύνολο.

Η συμπεριφορά αυτή, αν και δεν είναι καθόλου ανησυχητική για τη μεσοπρόθεσμη κραταιά ανοδική τάση, ωστόσο προϊδεάζει για μια διόρθωση, ανάλογα και τα αντανακλαστικά των αγοραστών σε αυτά τα επίπεδα. Η πρώτη στήριξη για τον ΓΔ φαίνεται στις 1170 μονάδες, ώστε να είναι λογικό κάποιοι να “το πάρουν το trade” και να ξαναψωνίσουν χαμηλότερα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο οδηγούν το θετικό πρόσημο της αγοράς, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Quest, Motor Oil, Jumbo, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Λάμδα, Eurobank, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, Ελλάκτωρ, Σαράντης και ΟΤΕ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Coca Cola, Τιτάν, ΔΕΗ, Autohellas, Alpha bank, Aegean και ΕΛΧΑ να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών