Δεκάδες άρθρα έχουν γραφτεί για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, από τον Ίλον Μασκ ως τον Μπερνάρ Αρνό, εκατοντάδες λίστες έχουν δημοσιευτεί με δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί τι θα κάναμε αν είχαμε τον πακτωλό των χρημάτων τους… Και ακόμη, πόσες φορές δεν περιηγηθήκαμε νοητά στη ζωή ενός φανταστικού χαρακτήρα. Πόσες φορές άραγε, έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι τόσο τσιγκούνης ή γιατί η Λάρα Κροφτ δεν πεθαίνει ποτέ. Ολοι αυτοί, και ακόμη περισσότεροι, έχουν ένα κοινό στοιχέιο. Είναι όλοι τους ζάπλουτοι.

Ακίνητα: Σε ποιες πόλεις του κόσμου…κινούνται οι δισεκατομμυριούχοι

Ας περιηγηθούμε λοιπόν παρέα, στον πλούτο 15 διάσημων φανταστικών χαρακτήρων, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα therichest, κατατάσσοντάς τους από το νούμερο 15 έως το νούμερο 1, με κριτήριο την υποτιθέμενη περιουσία τους.

Το top 15  των «φανταστικών» δισεκατομμυριούχων

15. Jay Gatsby – 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Θυμάστε τον χαρακτήρα του Γκάτσμπι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο The Great Gatsby; Ζει μια ζωή λιγότερο από ευημερούσα ως παιδί, αλλά «χτίζει» την περιουσία του με παρανομίες τη δεκαετία του 1920. Ο Γκάτσμπι ξόδεψε μεγάλο μέρος των χρημάτων του για μια έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ, καθώς και σε πολυτελή πάρτι.

14. Lady Mary Crawley – 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Η χαρακτήρας του Downtown Abbey ήταν πλούσια λόγω της περιουσίας που κληρονόμησε από τον πατέρα της, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου της, Matthew Crawley, η περιουσία της εκτοξεύτηκε στα ύψη, ξεπερνώντας το 1 δισ. δολάρια.

13. Mr. Monopoly – 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο τραπεζίτης που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε έχει ανέβει στην κορυφή του κλάδου των ακινήτων από το 1935. Σύμφωνα με το Go Banking Rates, ο Mr. Monopoly ήταν αρχικά γνωστός ως Rich Uncle Pennybags και η εμφάνισή του, με φανταχτερό κοστούμι και καπέλο είναι χαρακτηριστική. Δεδομένης της ικανότητάς του να «μονοπωλεί» το επιτραπέζιο παιχνίδι της Hasbro, δεν είναι περίεργο που κατάφερε να γίνει εξαιρετικά πλούσιος.

12. Lara Croft – 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Λάρα Κροφτη Croft έχει αγωνιστεί σκληρά στη ζωή της και κατέχει πτυχίο στην αρχαιολογία. Η Λάρα ξοδεύει τον πλούτο της ταξιδεύοντας στον κόσμο και αναζητώντας την περιπέτεια. Οι αρχαίοι τάφοι και τα ερείπια ταιριάζουν απόλυτα με τα αρχαιολογικά της ενδιαφέροντα.

11. Walden Schmidt – 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο χαρακτήρας του Ashton Kutcher από το Two and a Half Men έκανε την περιουσία του από νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδύσεις. O Walden Smith έκανε το πρώτο του εκατομμύριο μόλις στα 19 του.

10. Montgomery Burns – 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο χαρακτήρας του Simpson γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια, αλλά υιοθετήθηκε από έναν πλούσιο δισεκατομμυριούχο που του δίδαξε τη σημασία των χρημάτων.

9. Christian Grey – 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Έχει διπλή ζωή και ίδρυσε την Grey Enterprises Holdings αφού έλαβε 100.000 δολάρια για να ξεκινήσει την επιχείρησή του από έναν φίλο της αείμνηστης μητέρας του. Στο δεύτερο μυθιστόρημα «Fifty Shades of Grey», αναφέρεται ότι ο Grey κερδίζει 100.000 δολάρια την ώρα από την Grey Enterprises και ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε γρήγορα αυτοκίνητα.

8. Richie Rich – 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Richie Rich κληρονόμησε την περιουσία του από τον πατέρα του και παίρνει τον τίτλο του νεότερου «φανταστικού» δισεκατομμυριούχου.

7.Bruce Wayne – 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Αφού είδε τους γονείς του να πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία, ο Γουέιν, κατά κόσμον Batman, κληρονόμησε τεράστιο πλούτο. Ο Mπάτμαν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πολεμώντας το έγκλημα.

6. Charles Foster Kane – 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Στο Πολίτης Κέιν, ο πρωταγωνιστής ζει φτωχικά παιδικά χρόνια, πριν γίνει δισεκατομμυριούχος ως εκδότης εφημερίδων.

5. Tony Stark – 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος Άντονι Σταρκ, γιος πλούσιων γονιών, ανέλαβε την Stark Industries αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.  Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Βιετνάμ, μετά από μια έκρηξη, ένα θραύσμα βρέθηκε πολύ κοντά στην καρδιά του και κινδύνεψε να του κοστίσει τη ζωή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τόνι έπεσε θύμα απαγωγής εχθρικών δυνάμεων με αρχηγό τον πολέμαρχο Γουόνγκ-Τσου. Ο Γουόνγκ-Τσου τον διέταξε να κατασκευάσει ένα όπλο γι’ αυτούς, αλλιώς δεν θα αφαιρούσαν το θραύσμα. Ο Τόνι όμως, χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του και κατασκεύασε μια πανοπλία με όπλα για να δραπετεύσει. Με τον καιρό, ο Τόνι αναβάθμιζε όλο και περισσότερο τη στολή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πως ο Iron Man – όπως αποφάσισε να αυτοαποκαλείται – ήταν απλώς ο σωματοφύλακάς του. Ο Τόνι πήρε την απόφαση να προστατεύει όλο τον κόσμο και όχι απλώς την εταιρεία του.

4. Oliver “Daddy” Warbucks – 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Wardbucks είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας στον τομέα της άμυνας και ο θετός μπαμπάς της ορφανής Άννι. Μεγάλο μέρος των δισεκατομμυρίων του έχει  δοθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μετά από παρότρυνση της υιοθετημένης κόρης του.

3. Carlisle Cullen – 46 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο χαρακτήρας του Twilight ζει εδώ και 343 χρόνια, αρκετά για να χτίσει μια τεράστια περιουσία. Φανταστείτε πόσα χρηάματα θα μπορούσαμε να έχουμε αν ζούσαμε για τουλάχιστον τρεις αιώνες.

2. Smaug – 54,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο δράκος του Χόμπιτ δεν λέει ποτέ λέξη, αλλά κατάφερε να εισβάλει στην πόλη του Ντέιλ, που τυχαίνει να βρίσκεται πάνω σε ένα σωρό χρυσό – τόσο πολύ χρυσό, ώστε να έχει στολίσει την κοιλιά του με πολύτιμους λίθους, καθώς και το περίφημο γιγάντιο διαμάντι «Arkenstone of Thrain», που αξίζει περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα μαζί.

1. Scrooge McDuck– 65,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Σκρουτζ είναι τα απίστευτα πλούτη του -είναι μακράν το πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο της Disney-  αλλά και η απίστευτη τσιγκουνιά του. Σύμφωνα με φήμες, η περιουσία του Σκρουτζ είναι τόσο μεγάλη, που φτάνει τα 6 απιθανικομμύρια, 7 φανταστικομμύρια, 8 πολυμυριαδομμύρια, 9 δισεκατομμύρια, 1 εκατομμύριο, 23 δολάρια και 45 σεντς.Εχει πάρει το όνομά του από τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, τον βασικό πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή