Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση πολιτικής που αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,21% στις 33.947 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.306 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,35% στις 13.305 μονάδες.

Αγορές: Τι συστήνει η UBS εν μέσω ενός ράλι μετοχών του S&P 500

Η Wall Street βλέπει σήμερα τον S&P 500 να διαπερνά το επίπεδο των 4.300 μονάδων και να φτάσει σε νέο υψηλό 1 έτους. Ο δείκτης αναφοράς έκλεισε την Παρασκευή στις 4.298,86 μονάδες. Το ενδοσυνεδριακό μέγιστο 52 εβδομάδων τον περασμένο Αύγουστο ήταν 4.325,28.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Oracle σημειώνουν άνοδο 4,2%, εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. Η Wolfe Research αύξησε την αξιολόγηση της για τις μετοχές σε outperform από peer perform. Η νέα τιμή-στόχος της εταιρείας στα 130 δολάρια συνεπάγεται ράλι των μετοχών κατά 18,3% από το σημείο όπου έκλεισαν την Παρασκευή.

Εν αναμονή της Fed

Οι αγορές έχουν αρχίσει να αναμένουν ότι η Fed να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι η πιθανότητα να μην υπάρξει αύξηση είναι 76%. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τρίτης θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ενισχυθεί η υπόθεση ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, καθώς οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα δείξει πτώση του δείκτη στο 4% ετησίως τον Μάιο, από 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, οι προσδοκίες της αγοράς είναι ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα τονίσουν τη δέσμευσή τους να κρατήσουν τον πληθωρισμό σε πτωτική τροχιά και θα επανέλθουν με μια τελική αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου, προτού παραμείνουν σε αναμονή για το υπόλοιπο του έτους. Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια 10 φορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street