Να απορροφήσει τις πιέσεις από τη διόρθωση της πλειονότητας των τίτλων του αναλώνεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 1.260,18 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ χρειάζεται τις διορθώσεις προκειμένου να αποκτήσει τα καύσιμα για τη συνέχιση της ανόδου. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί τίτλοι με μεγάλη εμπορευσιμότητα βρίσκονται σε υψηλά 52 εβδομάδων, καθιστώντας πλέον αναγκαία συνθήκη την κατοχύρωση κερδών για τη συνέχεια της κίνησης. Η πρώτη σοβαρή στήριξη είναι στις 1.170 του ΓΔ, με τις τράπεζες να αναμένεται να έχουν και το μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης.

Morgan Stanley: Πρώτη επενδυτική επιλογή η Ελλάδα

Ο στόχος

Πάντως ο στόχος για κίνηση πάνω από τις 1.300 μονάδες παραμένει, καθώς συνεχίζονται και τα θετικά σχόλια των ξένων για την ελληνική αγορά, αφού ο σκόπελος των εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν φαίνεται να προβληματίζει. Μάλιστα, η Morgan Stanley βλέπει ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών παραμένουν φθηνές σε απόλυτους και σχετικούς όρους, με τα discounts να παραμένουν. Σε σχετική βάση, τα discount του MSCI Greece έναντι των αναδυόμενων αγορών και της Ευρώπης παραμένουν υψηλά της τάξεως του -28% και -31% σε όρους αποτίμησης P/E των επόμενων 12 μηνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Quest, Eurobank, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Λάμδα και Βιοχάλκο, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Coca Cola, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Autohellas, Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Εθνική. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Jumbo και Ελλάκτωρ, ενώ η Aegean κερδίζει 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών