Άντεξε και σήμερα το ανοδικό σερί στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, κόντρα μάλιστα και σε δεικτοβαρείς τίτλους που βρέθηκαν σε διορθωτική πορεία σήμερα, ειδικά στο τέλος. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,14%, στις 1.263,38 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 131 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρήκε σήμερα τους πρωταγωνιστές που θα αξιοποιούσαν το θετικό μομέντουμ, συντηρώντας μια τροχιά που μετρά ήδη έξι ανοδικές συνεδριάσεις με ισχυρό μάλιστα τζίρο. Οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται άλλωστε καθημερινά με μεγάλη «πειθαρχία», δίνοντας στον γενικό δείκτη τις μονάδες που χρειάζεται προκειμένου να διαπεράσει και τα τελευταία «οχυρά» που σηματοδοτούν τα υψηλά της 9ετίας.

Άλλωστε, ούτε σήμερα οι ξένοι αναλυτές δεν «ξέχασαν» τα ελληνικά assets, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Σήμερα, ήταν η σειρά της Morgan Stanley, να δηλώσει εκ νέου την «πίστη» της στις ελληνικές τράπεζες, καθώς, όπως αναφέριε, προσφέρουν το ελκυστικότερο και υψηλότερο «risk – reward» μεταξύ των τραπεζών της ζώνης που καλύπτουν, με περιθώρια ανόδου της τάξεως του 40% στο βασικό σενάριο, του 69% στο «bull case» και ένα περιθώριο πτώσης που φτάνει το 48% στο «bear case» κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει και η Beta Securities, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου τρέχει με μέσες ημερήσιες συναλλαγές άνω των 130 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κρατώντας την αδρεναλίνη των εμπλεκομένων ψηλά. Το μεγάλο κέρδος βέβαια είναι η αύξηση του βαθμού αποτελεσματικότητας της αγοράς, η ταχύτερη αφομοίωση νέων και το γρήγορο μάζεμα των διορθώσεων που έχει βάλει σε προβληματισμό όσα χαρτοφυλάκια έχουν μείνει εκτός αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα, Εurobank, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Autohellas, Aegean, ΟΠΑΠ και Πειραιώς ξεχώρισαν με τα κέρδη τους και πρόσφεραν στηρίξεις στην αγορά, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και Quest. Από την άλλη, οι πιέσεις εστίασαν σε Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Σαράντη, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών