Φρένο πατά η Tesla στην επιθετική πολιτική αναζήτησης προσωπικού για νέες θέσεις εργασίας, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, και πιο συγκεκριμένα από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ ζήτησε από τα στελέχη να λάβουν πρώτα την έγγραφη άδειά του για όλες τις νέες προσλήψεις, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η μικρή πτώση στις διαφημίσεις στον ιστότοπό της καταδεικνύει τις προσπάθειες της βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων να περιορίσει το κόστος εν μέσω ενός «πολέμου τιμών», ενώ παράλληλα εξορθολογίζει την ανάγκη αύξησης του εργατικού δυναμικού της καθώς αγωνίζεται για την επίτευξη υψηλών στόχων ανάπτυξης.

Tesla: Ο όρος που θέτει ο Λευκός Οίκος για να της παρέχει επιδοτήσεις

Οι καθημερινές αλλαγές στον ιστότοπο καριέρας της Tesla στις ΗΠΑ, που παρακολουθείται από το Reuters, δείχνουν ότι ο αριθμός των αγγελιών για νέες προσλήψεις μειώθηκε κατά περίπου 4% από τις 15 Μαΐου, όταν ο Μασκ είπε στα στελέχη να του στέλνουν πρώτα τη λίστα με αιτήματα προσλήψεων σε εβδομαδιαία βάση και τους προειδοποίησε να «σκεφτούν προσεκτικά» πριν υποβάλουν σχετικά αιτήματα.

Η τελευταία φορά που οι διαφημίσεις για νέες προσλήψεις της Tesla μειώθηκαν σε αυτό το μέγεθος, ήταν τον Νοέμβριο και η πτώση επιταχύνθηκε τους επόμενους τρεις μήνες, με τον Μασκ να προειδοποιεί τον Ιανουάριο ότι περίμενε μια «αρκετά δύσκολη ύφεση».

Αύξηση όγκου παραγωγής κατά 50%

ΤονΑπρίλιο, η Tesla παρουσίασε το χαμηλότερο τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κέρδους της τελευταίας διετίας, ως αποτέλεσμα των μειωμένων τιμών πώλησης των οχημάτων της. Ωστόσο η Tesla στοχεύει να επεκτείνει τον όγκο παραγωγής της κατά μέσο όρο κατά 50% ετησίως.

Οι αγγελίες εργασίας αντανακλούν κάποιες τάσεις που αφορούν στην πολιτική προσλήψεων της εταιρείας, αλλά δεν προσφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τους απόλυτους αριθμούς νέων προσλήψεων ή απολύσεων.

Επιδιώκοντας να εδραιώσει τη θέση της ως ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Tesla έχει προσελκύσει νέους εργαζομένους με υψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, ακόμη και όταν οι αντίπαλες εταιρείες περιόριζαν τις θέσεις εργασίας. Ο Μασκ ήταν μεταξύ των πρώτων CEO που προειδοποίησε για ύφεση πριν από ένα χρόνο και με το περιθώριο κέρδους της Tesla υπό πίεση, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας και η βάση κόστους βρίσκονται υπό έλεγχο.

Από τη σημείωση του Μασκ τον Μάιο, η Tesla έχει προσθέσει σχεδόν 1.400 νέες αγγελίες εργασίας, κυρίως για θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τομείς που κυμαίνονται από το λογισμικό μέχρι τις πωλήσεις και το σέρβις οχημάτων. Αυτό δείχνει ότι η εταιρεία συνεχίζει να προσλαμβάνει, διατηρώντας τις συνολικές αγγελίες θέσεων εργασίας στον ιστότοπό της κοντά στα υψηλά τους επίπεδα.

“Η δήλωσή του, “Όχι άλλες προσλήψεις χωρίς την έγκρισή μου” είναι ένα είδος ένδειξης για όλους: Ας είμαστε προσεκτικοί, κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Πιστεύει ότι αυτή η χρονιά θα είναι ακόμα μια δύσκολη χρονιά”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Λουτς, πρόεδρος της Cabot Wealth Management, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και κατέχει μετοχές της Tesla.

Ο Μασκ είπε τον Μάιο ότι η παγκόσμια οικονομία θα είναι «δύσκολη» για τους επόμενους 12 μήνες.

Η Tesla πρόσθεσε 29.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης το 2022, ανεβάζοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως σε σχεδόν 128.000. Η Ford απασχολεί 173.000 και η General Motors 167.000. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η εταιρεία του Μασκ ανακοίνωσε μέσω τους Twitter τον Απρίλιο, ότι μόνο την περσινή χρονιά είχε λάβει 3,6 εκατ. αιτήσεις για εργασία από υποψήφιους εργαζόμενους.

Η έκκληση του Μασκ για περιορισμό των νέων προσλήψεων ακολουθεί την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας φέτος από εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Meta Platforms, Alphabet, Microsoft και Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green