Οι long θέσεις στις μετοχές των Big Tech προσελκύουν το 55% των επενδυτών, το υψηλότερο ποσοστό από το 2020 καθώς σχεδόν κανείς δεν θέλει να μείνει έξω από τη φρενήρη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στην τελευταία παγκόσμια έρευνα της Bank of America που απευθύνθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές έπαιρναν αποκλειστικά θέσεις long εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει η ανάπτυξη της ΑΙ.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον

Ωστόσο, οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων παραμένουν συγκρατημένοι στις επενδύσεις σε μετοχές, καθώς το κλίμα παραμένει «πεισματικά υποτονικό», –υπολογιζόμενο με βάση τα επίπεδα των μετρητών, τις προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης και την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, όπως έγραψε ο αναλυτής της BofA Michael Hartnett σε σημείωμα.

Οι τοποθετήσεις σε μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό πέντε μηνών.

Τα στοιχήματα για τη Fed

Η φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τα στοιχήματα υπέρ της ολοκλήρωσης του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από τη Fed εκτόξευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τον S&P 500.

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, αλλά και στο τι θα σηματοδοτήσουν για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την Τετάρτη σε σχέση με τα επιτόκια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το 59% των συμμετεχόντων δεν πιστεύει πως η Fed έχει ολοκληρώσει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής με αύξηση των επιτοκίων. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή του κλίματος του προηγούμενου μήνα, όταν το 61% ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα είχε πραγματοποιήσει την τελευταία της αύξηση.

Οι συμμετέχοντες είναι αισιόδοξοι για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα δύο χρόνια, με το 40% να αναμένει ότι θα αυξήσει τα εταιρικά κέρδη, δήλωσε ο Michael Hartnett στο Bloomberg.

Αλλα συμπεράσματα

Άλλα σημαντικά στοιχεία από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 247 διαχειριστές κεφαλαίων συνολικής αξίας 708 δισ. δολαρίων συνοψίζονται στα εξής:

·       Οι προσδοκίες για ανάπτυξη στην Κίνα υποχωρούν στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Νοέμβριο του 2022.

·       Οι προσδοκίες κέρδους γίνονται λιγότερο απαισιόδοξες. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα παγκόσμια αύξηση του EPS -0,6% τους επόμενους 18 μήνες

·       Η μέση τοποθέτηση μετρητών μειώνεται στο 5,1% τον Ιούνιο από 5,6% τον Μάιο, τα ομόλογα εξακολουθούν να είναι υπερτιμημένα.

·       Το 19% αναμένει ότι οι μετοχές αξίας θα αποδώσουν περισσότερο από ό, τι της ανάπτυξης, ενώ το 37% πιστεύει ότι οι μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις θα εξελιχθούν καλύτερα από ό, τι οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη