REUTERS BREAKINGVIEWS

O «Τροχός της Τύχης» στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποκτήσει επιτέλους έναν νέο οικοδεσπότη. Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια, ο βασικός πρωταγωνιστής του αμερικανικού παιχνιδιού, Pat Sajak, 76 ετών πλέον, παραιτείται, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο άτομο, που θα παρουσιάζει το βραδινό πρόγραμμα.

Είναι απλώς το πρόσωπο μιας διαδικασίας που έχει πολλά κινούμενα μέρη και της οποίας η αξία πηγάζει από την τύχη αλλά και από την ικανότητα.

Μερικά από τα μακροβιότερα εταιρικά αφεντικά της Wall Street ίσως θέλουν να παρακολουθήσουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Ο Sajak άρχισε να παρουσιάζει το πρόγραμμα το 1981, και ένα χρόνο αργότερα ενώθηκε με το μοντέλο Vanna White που έμεινε μαζί του από τότε.

Ως οικοδεσπότης, ο Sajak δημιουργεί αστεία λογοπαίγνια και καθοδηγεί το παιχνίδι, το οποίο απαιτεί από τους παίκτες να γυρίσουν έναν τροχό, να μαντέψουν ένα γράμμα και να λύσουν έναν γρίφο που μοιάζει με σταυρόλεξο. Η White παρελαύνει στη σκηνή, ανοίγοντας τα γράμματα.

Το τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται κάθε βράδυ στην παραδοσιακή αμερικανική τηλεόραση έχει ομοιότητες με τη Wall Street.

Η επιλογή μιας μετοχής περιλαμβάνει κάποια ικανότητα, όπως η επίλυση ενός γρίφου λέξεων, αλλά οι ανταμοιβές μπορεί να είναι τυχαίες.

Ο συνδυασμός τύχης και ικανότητας παράγει επίσης ακανόνιστα και άδικα αποτελέσματα.

Και οι άνθρωποι που είναι οι ringmasters της επιχείρησης – ο Sajak στον κόσμο των παιχνιδιών, ή στελέχη όπως ο Jamie Dimon της JPMorgan και ο Larry Fink της BlackRock στην οικονομική γη – μπορούν, κατά καιρούς, να λάβουν αδικαιολόγητα εύσημα ή κατηγορώ.

Μερικές φορές, όμως, ο πρωταγωνιστής δεν είναι αυτός που τραβάει τα νήματα.

Η White, για παράδειγμα, είναι γνωστή για τις δραστηριότητές της στην οθόνη, καθώς δεν φορούσε ποτέ το ίδιο φόρεμα δύο φορές. Όμως, σύμφωνα με το Entertainment Weekly , συχνά συνεργάζεται με την ομάδα παραγωγής για τη δημιουργία των γρίφων.

Και έτσι μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η White είναι ένας αμφισβητούμενος διάδοχος του Sajak. Και νωρίτερα αυτό το έτος , η κόρη του Sajak αντικατέστησε την White για ένα παιχνίδι, καθώς το μοντέλο έγινε διαγωνιζόμενη.

Τα πρόσωπα, όπως και η μόδα, αλλάζουν. Και ενώ οι θαυμαστές του «Τροχού της Τύχης»και η ομάδα που είναι στα παρασκήνια μπορεί να αισθάνονται ότι οι τροχοί δεν θα στρίβουν με τον ίδιο τρόπο χωρίς τον αρχηγό τους, είναι πιθανό ο Sajak – και οι ομόλογοί του στη Wall Street – να παραμερίσουν γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί ακόμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners