Ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα το 50% η πληρότητα των γραφείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020, όταν η έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού διέλυσε την οικονομία της αμερικανικής μητρόπολης.

Salt Bae: Έκλεισε το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη

Η πληρότητα των κτιρίων στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έφτασε το 50,5% των προ της πανδημίας επιπέδων την εβδομάδα που έληξε την Τετάρτη 7 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ασφαλείας Kastle Systems, αυξημένες κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιστροφή στο γραφείο

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Νέας Υόρκης, από τη μεγάλη τεχνολογία μέχρι τη νομική βιομηχανία και τη Wall Street, έχουν αυστηροποιήσει τις εντολές επιστροφής στο γραφείο τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας των γραφείων αποτελεί μια ευχάριστη είδηση για τον δήμαρχο της πόλης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος εδώ και καιρό πιέζει για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία της πόλης.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται απλώς για μια αναλαμπή, καθώς ο εθνικός δείκτης της Kastle, ο οποίος παρακολουθεί τις πληρότητες των κτηρίων σε 10 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, παρέμεινε στάσιμος για έξι μήνες αφού έσπασε το όριο του 50% τον Ιανουάριο.

Στοιχεία από τις κάρτες-κλειδί

Τα στοιχεία βασίζονται στο μέσο όρο των εβδομαδιαίων κινήσεων της κάρτας-κλειδί σε κτίρια με συστήματα ασφαλείας Kastle, σε σύγκριση με πριν την πανδημία. Άλλες πόλεις, όπως η Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το όριο του 50%.

Η διαρκής δημοτικότητα της απομακρυσμένης εργασίας έχει πλήξει την οικονομία της Νέας Υόρκης, κοστίζοντας στην πόλη περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg – που υπογραμμίζει ότι το σημαντικό αυτό ορόσημο (της πληρότητας άνω του 50%) σημειώθηκε την ώρα που η πόλη είχε τυλιχθεί στον καπνό από πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά, με αποτέλεσμα να γίνει για λίγο η πιο μολυσμένη μεγάλη πόλη στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.