ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας ζητά νέο γύρο προμήθειας όπλων στην Ουκρανία – «Βάλτε βαθιά το χέρι στην τσέπη»

Ο Λόιντ Όστιν τόνισε πως το Κίεβο χρειάζεται βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη υποστήριξη

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας ζητά νέο γύρο προμήθειας όπλων στην Ουκρανία – «Βάλτε βαθιά το χέρι στην τσέπη»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε σήμερα τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να προμηθεύσουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα και πυρομαχικά, ιδιαίτερα για την αντιαεροπορική άμυνα, ώστε να πολεμήσει την εισβολή της Ρωσίας.

Απευθυνόμενος σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας περίπου 50 χωρών της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, Ομάδας Επαφής, που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ο Όστιν τόνισε πως το Κίεβο χρειάζεται βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη υποστήριξη, καθώς ο πόλεμος είναι “μαραθώνιος, όχι σπριντ”.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Ρωσία

Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Όστιν σημείωσε πως η ομάδα έχει ήδη δώσει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, IRIS-T και NASAMS που έχουν προστατεύσει την Ουκρανία από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, είπε όμως πως η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερα.

“Ζητώ τα μέλη αυτής της Ομάδας Επαφής να συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα στοιχεία αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά που χρειάζεται τόσο άμεσα προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της”, ανέφερε ο Όστιν σε εναρκτήριες δηλώσεις.

Προσαρμογή βοήθειας

“Θα συνεχίσουμε επίσης να προσαρμόζουμε τη βοήθειά μας ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο έδαφος, στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Είναι η 13η συνάντηση της ομάδας επαφής, την οποία συνέστησε η Ουάσινγκτον πέρυσι προκειμένου να συντονίσει τη δυτική βοήθεια για το Κίεβο. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ συμμετείχε στη συνάντηση και αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους τους για την αντεπίθεση της Ουκρανίας που έχει σκοπό την ανακατάληψη εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις, την οποία εξαπέλυσε το Κίεβο αυτό τον μήνα. Στην εκστρατεία αυτή αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα που παρέχει η Δύση.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο