Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαπραγματεύεται τη συμφωνία περιόδου αποκλειστικότητας στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Σεΐχη του Κατάρ Τζάσιμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι στις συνομιλίες για την εξαγορά της έναντι του ποσού των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Μέλη της οικογένειας Γκλέιζερ, που κατέχουν μειοψηφικά μερίδια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ελέγχουν χάρη σε μια περίπλοκη δομή μετοχών διπλής κατηγορίας, θα εξαργυρώσουν τις μετοχές τους ως μέρος της προτεινόμενης συμφωνίας, σύμφωνα με μια από τις πηγές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εκτίναξη της μετοχής μετά την πληροφορία για εξαγορά της από τον σεΐχη του Κατάρ

Η προσφορά του Κατάρ αντιμετωπίζεται επί του παρόντος από τους Γκλέιζερ πιο ευνοϊκά από μια προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής χημικών INEOS, πρόσθεσαν οι πηγές. Η προσφορά του Ράτκλιφ προβλέπει ότι οι Γκλέιζερ θα διατηρήσουν κάποιο ενδιαφέρον για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τα πολυτιμότερα asset στον αθλητισμό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό. Η συμφωνία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εφόσον ολοκληρωθεί σε αυτό το ύψος, θα καθιστούσε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά deal που έγιναν ποτέ, μετά την πώληση παρόμοιου μεγέθους των Washington Commanders, ομάδας του αμερικανικού φούτμπολ της National Football League, νωρίτερα φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε άλμα σχεδόν 15% λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης αυτές.

Σε περίπτωση που συμφωνηθεί περίοδος αποκλειστικότητας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα επιτρέπεται να διαπραγματεύεται με κανέναν πλειοδότη εκτός από τον Σεΐχη Τζασίμ όσο διαρκεί αυτή η περίοδος. Δεν ήταν δυνατό πάντως να αποκαλυφθεί πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η περίοδος αποκλειστικότητας. Οι πηγές προειδοποίησαν ότι η κατάσταση παρέμεινε ρευστή και μια νέα προσφορά από τον Ράτκλιφ θα μπορούσε να αποτρέψει τον Σεΐχη Τζασίμ από το να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα.

Οι πηγές ζήτησαν ανωνυμία επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Οι εκπρόσωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Σεΐχη Τζασίμ δεν απάντησαν σε αίτημα σχολιασμού από το Reuters.

Ο αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι ο τέταρτος πλουσιότερος σύλλογος ποδοσφαίρου στον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι