Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτινάχθηκε έως και κατά 30% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τρίτη, αφότου τα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ ανέφεραν πως ήταν πιθανό η προσφορά εξαγοράς της ομάδας που έχει υποβάλει ο σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι να γίνει αποδεκτή και να καταστεί ο νέος ιδιοκτήτης της.

Η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ ανέφερε ότι ο Σεΐχης Τζασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, πρόκειται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης του δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου της Premier League. Στη Al-Watan είναι συνιδιοκτήτης ο Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Χαμπέρ αλ-Θάνι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρόταση μαμούθ για την εξαγορά της ομάδας

Οι αναφορές έρχονται μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων με τον βρετανό δισεκατομμυριούχο πετροχημικών Τζιμ Ράτκλιφ επίσης να βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση του συλλόγου.

«Ανεβάζοντας» την είδηση μέσω Twitter, ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας Al-Watan ανέφερε: «Η επιτυχία της εξαγοράς του Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ μπιν Τζασίμ» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Φαχάντ αλ-Εμάντι, συντάκτης της εφημερίδας Al Watan, ανάρτησε ένα παρόμοιο μήνυμα.

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης

«Όλα τα νέα που ελήφθησαν δείχνουν την επιτυχία της απόκτησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σεΐχη Τζάσιμ μπιν Χαμάντ μπιν Τζάσιμ και η ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει πολύ σύντομα», είπε.

Ο Ζαίντ αλ-Χαμάντ, πρόεδρος της εταιρείας πολιτικών συμβούλων Aramsite Group με έδρα τη Ντόχα, συνεχάρη τον Σεΐχη Τζασίμ λίγο αργότερα, παρά την απουσία επίσημης ανακοίνωσης.

«Συγχαρητήρια στον Shaikh Jassim Bin Hamad Bin Jassim για την απόκτηση του @ManUtd», έγραψε ο Αλ-Χαμντάν στο Twitter.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, σημειώνοντας στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» για τον σύλλογο.

Ο Σεΐχης Τζασίμ στις 7 Ιουνίου αναφέρθηκε ότι υπέβαλε μια βελτιωμένη πέμπτη και τελευταία προσφορά περίπου 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πλήρη έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράτκλιφ, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι ήθελε να αγοράσει περίπου το 60% του συλλόγου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι