Η εποχή… Τζόρνταν στους Σάρλοτ Χόρνετς φτάνει στο τέλος της, έπειτα από 13 χρόνια, καθώς ο σούπερ σταρ ολοκληρώνει την πώληση της ομάδας σε ομάδα επιχειρηματιών.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μάικλ Τζόρνταν πουλάει τις μετοχές της ομάδας στους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ, επιχειρηματίες οι οποίοι θα αποτελέσουν τα νέα αφεντικά της ομάδας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί το μεγάλο deal στο ΝΒΑ.

Στο «σφυρί» το θρυλικό τζάκετ του Τζόρνταν από τη Βαρκελώνη – Οι λόγοι που έγινε διάσημο

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των Χόρνετς, επιβεβαιώνεται το deal, ενώ -όπως επισημαίνεται- η αξία της ομάδας εκτιμάται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα ομάδα ιδιοκτητών θα περιλαμβάνει ακόμη τον επενδυτή τεχνολογίας Ιαν Λόρινγκ και αρκετούς ντόπιους, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών J. Cole και Ερικ Τσερτς.

Ο Τζόρνταν ανέλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο των Hornets το 2010, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία που βασίστηκε σε μια αναφερόμενη αποτίμηση 275 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές τι θα πουλήσει, το Forbes εκτίμησε τον περασμένο Οκτώβριο ότι το franchise ήταν αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτές οι προβλέψεις συχνά είναι χαμηλότερες από τις πραγματικές τιμές πώλησης.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο Αμερικανό πρώην μπασκετμπολίστας θα συνεχίσει να ασχολείται με τους Χόρνετς, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Θα συνεχίσει να επιβλέπει τις λειτουργίες της ομάδας κατά τη διάρκεια του ντραφ τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, ο έξι φορές πρωταθλητής του NBA αναμένεται να διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα, λένε πηγές στο ESPN.

Μια πηγή λέει στον Mike Vorkunov του The Athletic (σύνδεσμος Twitter) ότι αναμένεται να συμμετάσχουν και ιδιωτικά κεφάλαια από την Dyal HomeCourt Partners στον όμιλο. Ο Dyal έχει επίσης μερίδια στους Hawks and Kings και είχε ένα στους Suns πριν εξαργυρώσει τον Φεβρουάριο όταν ο Mat Ishbia αγόρασε το franchise, λέει ο Vorkunov.

Μένει να δούμε πώς η αλλαγή ιδιοκτησίας των Hornets μπορεί να επηρεάσει την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου στο μέλλον.

Οι συζητήσεις με Ελληνα κροίσο

Συζητήσεις για την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς φέρεται να είχε πριν από λίγους μήνες ο ελληνοκαναδός δισεκατομμυριούχος Στιβ Αποστολόπουλος. Όπως μετέδωσε το ABC, ο Στιβ Αποστολόπουλος, με ρίζες από την Καλαμάτα, μίλησε με τον Air Jordan χωρίς ωστόσο να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι