Η Ιαπωνία σχεδιάζει να πυροδοτήσει τον ανταγωνισμό στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών σε συσκευές smartphone, που αυτή την στιγμή κυριαρχείται από τις αμερικανικές Apple και Google, απαγορεύοντας στους κολοσσούς του χώρου να αναγκάζουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους συστήματα πληρωμών.

Η τελική έκθεση της επιτροπής που σύστησε η ιαπωνική κυβέρνηση, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ανέφερε επίσης ότι οι μεγάλοι προμηθευτές λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές θα πρέπει να υποχρεωθούν να προσφέρουν στους χρήστες εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσουν εφαρμογές με ασφαλή τρόπο, εκτός των δικών τους καταστημάτων εφαρμογών.

Με sideloading στην Ευρώπη το νέο λειτουργικό iOS 17 της Apple

Το iOS της Apple και το Android της Alphabet (Google) πρακτικά έχουν χωρίσει στα δύο και κυριαρχούν την αγορά λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η Apple επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν εφαρμογές για τις συσκευές iPhone μόνο μέσω του επίσημου καταστήματος εφαρμογών, ενώ τόσο η Apple όσο και η Google απαιτούν από τους δημιουργούς των εφαρμογών να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα πληρωμών, με την χρέωση προμήθειας να φτάνει μέχρι και το 30%.

Η έκθεση της επιτροπής ανέφερε ότι τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα θα εξεταστούν στη συνέχεια, ενώ η εφημερίδα Asahi Shimbun ανέφερε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να υποβάλει σχετικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο ήδη από το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρει το Reuters, μέλη της κυβερνητικής επιτροπής είναι ο υπουργός Βιομηχανίας Γιασουτόσι Νισιμούρα και ο υπουργός Οικονομίας Σιγκεγιούκι Γκότο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή