Την «μαζική μείωση» της επενδυτική τραπεζικής της Credit Suisse προτείνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η UBS πέρασε από παρόμοιο στάδιο στην προηγούμενη θητεία του Σέρτζιο Ερμότι, όπως σημειώνει ο ίδιος σε ένα άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger.

UBS: Το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse έχουν ήδη εγκαταλείψει την τράπεζα

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εταιρεία είχε απλοποιήσει τη δομή της και ότι μια «συνετή εταιρική κουλτούρα» βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνει. «Αυτές οι στρατηγικές προσαρμογές, τις οποίες θα εφαρμόσουμε τώρα και για την Credit Suisse, θα μειώσουν τους κινδύνους για την Ελβετία», πρόσθεσε.

Η συγχώνευση των δύο χρηματοπιστωτικών κολοσσών βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το επίσημο κλείσιμο της εξαγοράς στις 12 Ιουνίου, σχεδόν τρεις μήνες αφότου η ελβετική κυβέρνηση μεσολάβησε για τη συμφωνία των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4 δισεκατομμύρια φράγκα), καθώς η Credit Suisse όδευε προς την χρεοκοπία.

Στελέχη της UBS, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Colm Kelleher, έχουν καταστήσει σαφές ότι οι εναπομείναντες τραπεζίτες της Credit Suisse θα περάσουν από ένα «φίλτρο» για να εξαλειφθούν οι ανεπιθύμητες πρακτικές από την εξαγοραζόμενη τράπεζα.

Απολύσεις

Ο Ερμότι αρνήθηκε να σχολιάσει τις πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, λέγοντας νωρίτερα τον Ιούνιο ότι είναι «το πιο δύσκολο κομμάτι του έργου», αν και είναι απαραίτητο για τη μείωση του κόστους. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου είχε δηλώσει ότι περίπου το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse είχαν εγκαταλείψει την τράπεζα τους τελευταίους μήνες.

«Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι απαιτητικό,απαιτεί χρόνο και πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις», έγραψε το Σάββατο. «Απαιτεί συγκέντρωση, ταπεινότητα και ανοιχτή επικοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τοπική μονάδα της Credit Suisse

Ο CEO του τραπεζικού κολοσσού έγραψε επίσης, ότι «το ερώτημα για το τι θα συμβεί με την τοπική μονάδα της Credit Suisse στην Ελβετία απαιτεί προσεκτική εξέταση».

Αρχικά, η UBS σχεδίαζε να ενσωματώσει πλήρως την τοπική μονάδα, αλλά αργότερα υπαναχώρησε, με τον Ερμότι να ισχυρίζεται ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ή του spin-off.

Σε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερμότι είπε ότι ο συνδυασμός με τις εγχώριες επιχειρήσεις της UBS ήταν το «βασικό σενάριο»,  σύμφωνα με τους Financial Times.

H συμφωνία εξαγοράς

Αναφερόμενος στην πολιτική συζήτηση που πυροδότησε η εξαγορά στην Ελβετία – συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας από το Κοινοβούλιο – ο Σέρτζιο Ερμότι έγραψε ότι «αν και υπάρχουν σημαντικά διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από την πρόσφατη κρίση, θα πρέπει να απέχουμε από γρήγορες λύσεις».

Τέλος, ανέφερε ότι υποστηρίζει μια «έρευνα 360 μοιρών» σχετικά με το ποια τμήματα της τραπεζικής συμφωνίας λειτούργησαν και ποια όχι, αλλά πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη και η κερδοφορία δεν μπορούν να προκύψουν από μια συμφωνία διάσωσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή