Κατά ένα δολάριο ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς υπήρξαν προβλέψεις traders για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων στον απόηχο της  κατάθεσης του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ έδωσε σήμα για περαιτέρω αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 1,29 δολάρια ή 1,7% στα 77,19 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 1,46 δολάρια ή 2,1% στα 72,65 δολάρια το βαρέλι.

Χρυσός: Υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι είναι πιθανό να αποφασιστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να σημειωθεί πρόσθετη πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη FOMC εκτιμούν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Πάουελ στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Η ομιλία είναι μέρος της εξαμηνιαίας εμφάνισής του στο Καπιτώλιο για να ενημερώσει τους νομοθέτες σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Η επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε βιώσιμη ανάπτυξη θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Παρέχοντας νωρίτερα κάποια στήριξη στις τιμές, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters δήλωσαν ότι ανέμεναν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και προϊόντων θα μειωθούν την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, μια πιο διευρυμένη δημοσκόπηση προβλέπει τώρα μια μικρή αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Τα κέρδη του μαύρου χρυσού περιορίστηκαν επίσης, καθώς ο βρετανικός πληθωρισμός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για επιβράδυνση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης. Το ποσοστό διατηρήθηκε στο 8,7% τον Μάιο, ενισχύοντας τις εκτιμησεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ισχυρή ποσοστιαία μονάδα την Πέμπτη.

«Οι χώρες πασχίζουν να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό … και αυτό θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και θα απειλήσει την ύφεση σε όλο τον κόσμο», εξηγεί στο Reuters o Γρέγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγορών στην OANDA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities