Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ανήλθε το Bitcoin την Τετάρτη, καθώς υπάρχει ενθουσιασμός μεταξύ των traders με τις προοπτικές ενός spot bitcoin ETF μετά από μια σειρά πρόσφατων αιτήσεων από εταιρείες όπως η BlackRock.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko, η τιμή του μεγαλύτερους κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε κατά 10% στα 29.405,22 δολάρια, το υψηλότερο σημείο από τις 6 Μαΐου.

Το κλίμα σήμερα στην αγορά των crypto είναι αρκετά διαφοροποιημένο, από το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο  κυριαρχούσαν τα άσχημα νέα. Η αγορά πάντως εξακολουθεί να αναστατώνεται από το σκάνδαλο της κατάρρευσης της FTX και τις επακόλουθες ρυθμιστικές συνέπειες.

ΔΝΤ: Στόχος η δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών

«Οι ανακοινώσεις εφαρμογών spot bitcoin ETF από μεγαλύτερα ιδρύματα σίγουρα επανέφεραν την άνοδο στις αγορές κρυπτονομισμάτων», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, επικεφαλής διεθνών αγορών στο CoinDCX, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης της Ινδίας.

«Επίσης, πετύχαμε σημαντική υποστήριξη στα 25.000 δολάρια για το BTC και είδαμε ότι αυτή η κίνηση καθοδηγείται περισσότερο από αγορά καθαρού spot παρά από μια σύντομη κίνηση τύπου ρευστοποίησης που είναι αρκετά υγιής», πρόσθεσε ο Ayyar.

«Σε ό,τι αφορά τη δομή της αγοράς στο BTC, σπάσαμε μια σημαντική πτωτική τάση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και διήρκεσε περίπου 2 μήνες, επομένως οι περισσότεροι traders πλέον τεστάρουν τουλάχιστον τα 32.000 δολάρια. Το σπάσιμο αυτού του επιπέδου ανοίγει την πορεία προς τις 36.000 και στη συνέχεια προς της 45.000-48.000»

Ανακοινώσεις ETF

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η BlackRock υπέβαλε αίτηση για ένα ETF spot bitcoin, το οποίο θα παρακολουθεί την υποκείμενη τιμή αγοράς του bitcoin.

Η Coinbase αναφέρεται ως ο θεματοφύλακας του bitcoin για το προτεινόμενο ETF BlackRock. Η BlackRock έχει μια υπάρχουσα στρατηγική συνεργασία με την Coinbase. Το μεγάλο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης των ΗΠΑ περνάει μια περίοδο δυσκολίας τον τελευταίο καιρό, κάτω από τεράστια ρυθμιστική πίεση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση της BlackRock, μια σειρά από άλλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υπέβαλαν τις δικές τους αιτήσεις για ένα ETF bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του WisdomTree.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News