Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις δέχτηκε σήμερα η Wall Street σήμερα, με την αγορά να διορθώνει τους τίτλους που υπεραπέδωσαν το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά των νέων σχολίων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,30% στις 33.951 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,52% στις 4.365 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,21% στις 13.502 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ενίσχυση της τιμής κατά 1 δολάριο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Powell, επιβεβαίωσε σήμερα ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού. Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες δύο κινήσεις κατά 25 μονάδες βάσης στον ορίζοντα φέτος.

«Βλέπουμε τα αποτελέσματα της σύσφιγξης της πολιτικής μας στη ζήτηση στους πιο ευαίσθητους στα επιτόκια τομείς της οικονομίας», είπε. «Θα χρειαστεί χρόνος, ωστόσο, για να γίνουν αντιληπτές οι πλήρεις επιπτώσεις της νομισματικής συγκράτησης, ειδικά στον πληθωρισμό».

“Σχεδόν όλα τα μέλη της FOMC αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξήσουν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους”, ανέφερε ο Powell στην κατάθεση στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ομιλία ήταν μέρος της εξαμηνιαίας εμφάνισής του στο Καπιτώλιο για να ενημερώσει τους βουλευτές σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της FedEx σημείωσαν πτώση περίπου 3%, αφού ο γίγαντας των μεταφορών ανακοίνωσε έσοδα ασθενέστερα του αναμενόμενου για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Ορισμένες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας που είχαν εξαιρετική άνοδο λόγω του ενθουσιασμού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη υποχώρησαν. Η Nvidia, η οποία έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 200% φέτος, διολίσθησε κατά 1,5%. Οι μετοχές της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, και η Netflix σημείωσαν πτώση άνω του 1% η καθεμία. Η Tesla έχασε άνω του 3% μετά την υποβάθμιση από την Barclays.

Οι μετοχές είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα και χρειάζονται έναν καταλύτη, σύμφωνα με τον Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή της LPL Financial. Πράγματι, την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 και σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα. “Με τον S&P 500 και τον Nasdaq να βαδίζουν υψηλότερα και να διασπούν βασικά επίπεδα αντίστασης, και υποστηριζόμενοι από τον ισχυρότερο όγκο και την ευρύτερη συμμετοχή, οι αγορές έφτασαν σε βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα επίπεδα”, σχολίασε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street