Μετά από τρεις ημέρες πτώσης, ο τεχνολογικός κλάδος της Wall Street έδωσε το σύνθημα της αντίδρασης, αλλά και την προσδοκία ότι το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συνεχιστεί.Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις ισχυρές πιέσεις των δεικτοβαρών μετοχών

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,01% στις 33.946 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4.381 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 13.630 μονάδες.

«Ο Nasdaq αντέδρασε σήμερα μετά από τρεις ημέρες πτώσης, αλλά φαίνεται ότι οι long είναι σε παύση», σχολίασε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management. «Η διελκυστίνδα μεταξύ των στρατοπέδων της αγοράς των ταύρων και της αγοράς των αρκούδων ισορροπεί, γεγονός που συνεπάγεται αβεβαιότητα και αυξημένη μεταβλητότητα για το ορατό μέλλον», πρόσθεσε.Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αποκόμισαν κέρδη από τίτλους που ηγήθηκαν του ξεσπάσματος της χρηματιστηριακής αγοράς. Η Tesla αν και άρχισε τις συναλλαγές σημειώνοντας πτώση 3% μετά την υποβάθμιση της από την Morgan Stanley, τελικά έκλεισε με κέρδη. Άνω του 3% ήταν και η άνοδος της Amazon, ενώ Microsoft και Apple σημείωσαν κέρδη άνω του 1%.Από την άλλη, ο προμηθευτής της Boeing, η Spirit AeroSystems υποχώρησε κατά 9%, αφού η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στο Κάνσας. Μάλιστα, η εξέλιξη συνδέεται με την εξαγγελία απεργίας των εργαζομένων, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Επιφυλακτικό κλίμα

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικό, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell ανέφερε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, διαψεύδοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.“Ο Powell είπε ότι η μείωση του πληθωρισμού έχει πολύ δρόμο μπροστά της και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι το φθινόπωρο”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. “Εάν άλλες κεντρικές τράπεζες φαίνονται έτοιμες να προσφέρουν περισσότερες από δύο αυξήσεις επιτοκίων, αυτό μπορεί να διευκολύνει τη Fed να παραμείνει επιθετική στη σύσφιξη”.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες την περασμένη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που κατατέθηκαν για πρώτη φορά ανήλθαν σε 264.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου, ενώ η εκτίμηση του Dow Jones έκανε λόγο για 256.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν στα 1,759 εκατομμύρια, κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 1,782 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street