Μπορεί να έκλεισε σε αρνητικά εδάφη, αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε σημαντικές αντοχές στην ισχυρή πτώση αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του, παραμένοντας στο εύρος στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,74% στις 1.263,03 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 106 εκατ. ευρώ.

Bitcoin: Ράλι 10% σε υψηλό μήνα

Η Mytilineos και οι τράπεζες

Μετά τη χθεσινή ανοδική «ανάπαυλα», το ΧΑ επέστρεψε στη διορθωτική πορεία που ακολουθεί αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι αγοραστές δεν δείχνουν ακόμη διάθεση να δώσουν εντολές εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη αποσυμφόρηση των υπεραγορασμένων επιπέδων πολλών τίτλων. Βέβαια, σε αυτή την τακτική δεν λείπει η επιλεκτικότητα, όπως φάνηκε και από τις διαθέσεις σε τίτλους όπως ο Μυτιληναίος, ο οποίος καθημερινά καταρρίπτει τα ιστορικά υψηλά του. Από την άλλη, οι τραπεζικές μετοχές παρέμειναν σε ένα κανάλι αναταράξεων, παρά τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που πήραν σήμερα από την HSBC, η οποία έδωσε και περιθώρια ανόδου έως και 48% στον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση όμως από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου η αγορά παραμένει σε ένα συγκεκριμένο εύρος, δείχνοντας αφενός διαθέσεις αφομοίωσης των επιπέδων και αφετέρου μια μικρή απροθυμία των αγοραστών να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις σε υψηλά επίπεδα έχουν αναιρεθεί, αλλά ότι οι στάσεις σε μια bull market είναι αναγκαίες για να τροφοδοτηθεί σε υγιή βάση η άνοδος.

Η ανοδική τάση του 9μήνου

Παρόλα αυτά, η ανοδική τάση του 9μήνου συντηρείται, με την αγορά να κρατιέται αξιοπρεπώς ακόμα και σε συνθήκες που θα ευνοούσαν κάποιου είδους διόρθωση. Και αυτό είναι ένα ελάχιστο δείγμα του πόσο ζωντανό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς το να μπαίνουν σοβαρά κεφάλαια ακόμα και σε τόσο «υψηλά» επίπεδα τιμών, δείχνει τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι Alpha Bank, Quest και Βιοχάλκο δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Πειραιώς, Eurobank, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, OTE και Jumbo, ενώ σε θετικά οι Σαράντης, Coca Cola και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών