Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη συνεχή ημέρα βρίσκεται η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διόρθωσης, καθώς ήταν αυτός που είχε υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,16% στις 33.896 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.354 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,22% στις 13.472 μονάδες.

Άνω του 1% οι απώλειες στις ευρωαγορές

Τα κέρδη των επενδυτών

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αποκομίζουν κέρδη από τίτλους που ηγήθηκαν του ξεσπάσματος της χρηματιστηριακής αγοράς. Η Tesla σημειώνει πτώση 3% μετά την υποβάθμιση από τη δεύτερη μεγάλη τράπεζα της Wall Street μέσα σε λίγες ημέρες. Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jonas, μακροχρόνιος ταύρος της Tesla, αναθεώρησε σήμερα την αξιολόγησή του σε equal weight από overweight.

Επίσης, ο προμηθευτής της Boeing, η Spirit AeroSystems υποχωρεί κατά 9%, αφού η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στο Κάνσας. Μάλιστα, η εξέλιξη συνδέεται με την εξαγγελία απεργίας των εργαζομένων, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικό, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ανέφερε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, διαψεύδοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.

«Ο Πάουελ είπε ότι η μείωση του πληθωρισμού έχει πολύ δρόμο μπροστά της και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι το φθινόπωρο», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Εάν άλλες κεντρικές τράπεζες φαίνονται έτοιμες να προσφέρουν περισσότερες από δύο αυξήσεις επιτοκίων, αυτό μπορεί να διευκολύνει τη Fed να παραμείνει επιθετική στη σύσφιξη».

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες την περασμένη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που κατατέθηκαν για πρώτη φορά ανήλθαν σε 264.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου, ενώ η εκτίμηση του Dow Jones έκανε λόγο για 256.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν στα 1,759 εκατομμύρια, κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 1,782 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street