Με σημαντικές απώλειες έκλεισε και σήμερα η Wall Street, ολοκληρώνοντας την πρώτη αρνητική εβδομάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες, με τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve να παραμένει ο βασικός καταλύτης των διορθωτικών τάσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 33.727 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,77% στις 4.348 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,01% στις 13.492 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες έσπασαν τα σερί ανόδου πολλών εβδομάδων. Ο Dow και ο S&P 500 έχασαν 1,7% και 1,4%, αντίστοιχα, από την αρχή της εβδομάδας. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,4%, διακόπτοντας ένα σερί νικών οκτώ εβδομάδων.

Πέμπτη ημέρα απωλειών στις ευρωαγορές

Φόβοι για ύφεση

«Οι επενδυτές σίγουρα έδειξαν τους φόβους μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, καθώς και μιας παγκόσμιας ύφεσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments Greg Bassuk. «Τα επίπεδα πληθωρισμού παραμένουν αυξημένα και η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει σίγουρα ο οδηγός των επενδυτών».

Η υποχώρηση σήμερα ήταν ευρείας κλίμακας με περισσότερες από 460 μετοχές του S&P 500 να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Ο κλάδος της τεχνολογίας είχε τη μεγαλύτερη πτώση, με απώλειες άνω του 1%. Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν πτώση 2%.

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs υποχώρησε 1% αφού το CNBC μετέδωσε ότι η επενδυτική τράπεζα αντιμετωπίζει πιθανότατα μια μεγάλη απομείωση λόγω της εξαγοράς της εταιρείας fintech GreenSky το 2021.

«Οι αγορές έχουν δεχτεί κάποιες πιέσεις μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να αυξηθούν τα επιτόκια ξανά 1-2 φορές αργότερα φέτος», σχολίασε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management.

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν στην αγορά μια «ανάσα», καθώς οι επενδυτές «συμβιβάζονται» με τις συνεχιζόμενες προοπτικές για την εκστρατεία αύξησης της κεντρικής τράπεζας, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την JP Morgan, το ράλι της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς που έστειλε τον S&P 500 στο +14% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι πιθανό να εξανεμιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο, καθώς η οικονομία πλησιάζει προς την ύφεση. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, η ύφεση θα μπορούσε να φτάσει κάποια στιγμή μεταξύ του τέλους του τρέχοντος έτους και του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]