Νευρικότητα και μικρές απώλειες εμφανίζει σήμερα η Wall Street, οδεύοντας στην πρώτη αρνητική εβδομάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες, με τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve να παραμένει ο βασικός καταλύτης των διορθωτικών τάσεων.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Βουτιά στις αγορές, ανησυχία για Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,47% στις 33.786 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,77% στις 4.348 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,19% στις 13.468 μονάδες.

Οι πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες μετά από καιρό

Και οι τρεις βασικοί δείκτες πρόκειται να σπάσουν τα σερί ανόδου πολλών εβδομάδων. Ο Dow και ο S&P 500 έχουν χάσει 1% και 0,6%, αντίστοιχα, από την αρχή της εβδομάδας. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,4%, με στόχο να διακόψει ένα σερί νικών οκτώ εβδομάδων.

Σε επίπεδο τίτλων, η Virgin Galactic υποχωρεί κατά 12,4%, αφού η εταιρεία διαστημικού τουρισμού ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια μέσω προσφοράς κοινών μετοχών. Η Virgin Galactic ελπίζει να συγκεντρώσει άλλα 400 εκατ. δολάρια καθώς επιδιώκει να επεκτείνει και να βελτιώσει τον στόλο των διαστημοπλοίων της.

«Οι αγορές έχουν δεχτεί κάποιες πιέσεις μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να αυξηθούν τα επιτόκια ξανά 1-2 φορές αργότερα φέτος», σχολίασε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management.

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν στην αγορά μια «ανάσα», καθώς οι επενδυτές «συμβιβάζονται» με τις συνεχιζόμενες προοπτικές για την εκστρατεία αύξησης της κεντρικής τράπεζας, πρόσθεσε.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την JP Morgan, το ράλι της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς που έστειλε τον S&P 500 στο +14% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι πιθανό να εξανεμιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο, καθώς η οικονομία πλησιάζει προς την ύφεση. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, η ύφεση θα μπορούσε να φτάσει κάποια στιγμή μεταξύ του τέλους του τρέχοντος έτους και του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street