Υψηλούς στόχους που ξεπερνούν τις 250.000 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης θέτει για το επόμενο δωδεκάμηνο η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), υπολογίζοντας ότι για την χρηματοδότησή τους θα απορροφηθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας περισσότεροι από 130.000 άνεργοι έχουν βρει εργασία μέσω των υλοποιούμενων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, ενώ για την τρέχουσα περίοδο είναι ανοιχτά έντεκα προγράμματα που απευθύνονται σε 51.000 θέσεις εργασίας.

Πόσοι ήταν οι άνεργοι τον Μάιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΔΥΠΑ

Η ποιοτική ανάλυση των στοιχείων των προσλήψεων που υλοποιήθηκαν μέσω των προγραμμάτων, δείχνει ότι το 60% των αφορά σε γυναίκες και το 40% σε νέους κάτω των 29 ετών, ενώ το 55% πραγματοποιήθηκαν εκτός Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα ανοιχτά προγράμματα

Σήμερα, συνολικά 51.000 θέσεις απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες, μέσα από τα ανοικτά προγράμματα απασχόλησης της Δ.ΥΠ.Α., τα οποία είναι τα εξής:

  •  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων 30 – 66 ετών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  •  Πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  •  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες.
  •  Πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους 18-30 στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννης, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
  •  Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου (Γ΄ Κύκλος).
  •  Ειδικό Πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους 18-29 ετών, περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.
  •  Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων 56 ετών και άνω.
  •  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων από ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
  •  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρονίων ανέργων 45 ετών και άνω σε περιοχές – θύλακες υψηλής ανεργίας.
  •  Ειδικά Προγράμματα για Ρομά.
  •  Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών.

Στο επόμενο διάστημα θα «ανοίξουν» περισσότερες από 250.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισ., αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting