Μικτά τα πρόσημα και σήμερα στις αγορές της Ασίας, μετά το τεχνολογικό sell off της Wall Street, ενώ σημαντικές στηρίξεις υπήρξαν και από τις διαβεβαιώσεις ότι το Πεκίνο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε από το πενθήμερο σερί απωλειών του και κέρδισε περισσότερο από 2%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν επίσης σε θετικό έδαφος, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,33% και τον Shenzhen Component κατά 1,01%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,56% υψηλότερα στις 7.118,2 μονάδες εν όψει των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό του Μαΐου, τα οποία θα δώσουν ενδείξεις για τις κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας όσον αφορά τα επιτόκια τον Αύγουστο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης και υποχώρησε κατά 0,49% για να κλείσει στις 32.538,33 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε απώλειες 0,28%, τερματίζοντας στις 2.253,8 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,61%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, στο Χονγκ Κονγκ, η NWS Holdings ενισχύθηκε κατά 10% φτάνοντας σε υψηλό διετίας, αφού ανακοίνωσε ότι μια μονάδα του ομίλου Chow Tai Fook προσφέρθηκε να αγοράσει περίπου το 97% των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας έναντι 4,53 δισ. δολαρίων.

Στην Κίνα, ο πρωθυπουργός Li Qiang δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο θα είναι υψηλότερη από το πρώτο και ότι το Πεκίνο θα αναπτύξει πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την επέκταση της εγχώριας ζήτησης και το άνοιγμα των αγορών. Οι διαβεβαιώσεις του Li έρχονται μία ημέρα μετά τη μείωση της πρόβλεψης της S&P Global για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,2% το 2023, από προηγούμενη εκτίμηση για 5,5%.

«Τα καλά νέα είναι η ανάκαμψη του ρενμίνμπι. Σταθεροποιείται, και επίσης το κλίμα στην αγορά μετοχών βελτιώνεται», δήλωσε ο Steven Leung, διευθυντής θεσμικών πωλήσεων στην UOB Kay Hian στο Χονγκ Κονγκ. «Νομίζω ότι ο κόσμος εξακολουθεί να περιμένει ότι θα υπάρξουν περισσότερες πολιτικές τον Ιούλιο – πιο συγκεκριμένες πολιτικές, που θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και θα την ενισχύσουν το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Leung.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές