Ισχυρές ήταν οι απώλειες στον τεχνολογικό τομέα της Wall Street σήμερα, παρασύροντας και τους άλλους δύο βασικούς δείκτες, καθώς η διορθωτική πορεία μετά και την σημαντική άνοδο του πρώτου εξαμήνου συνεχίστηκε.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 33.716 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,45% στις 4.328 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,16% στις 13.335 μονάδες.

ΗΠΑ: Οι επενδυτές ομόλογων πείστηκαν ότι ο Πάουελ ακολουθεί το δρόμο του Βόλκερ – Τι δείχνει η οικονομική ιστορία

Η υποχώρηση των τεχνολογικών κολοσσών συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην έντονη πτώση του Nasdaq. Οι Nvidia, Alphabet και Meta Platforms έκλεισαν όλες χαμηλότερα, ενώ η Tesla έχασε περίπου 4%, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επικαλούμενη αντιξοότητες στην τιμολόγηση.

«Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αφομοίωσης των κερδών», δήλωσε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. “Είχαμε μια πολύ μεγάλη πορεία φέτος, με πρωταγωνιστές κυρίως τις μετοχές τεχνολογίας της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τον Nasdaq 100”. Μια υποχώρηση φαίνεται υγιής, ανέφερε.

Επίσης, απώλειες άνω του 1% σημείωσε και η International Business Machines (IBM), καθώς ανακοίνωσε ότι αγοράζει την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης επιχειρήσεων Apptio από την Vista Equity Partners έναντι 4,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

«Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq βρίσκονται υπό την πίεση της κατοχύρωσης κερδών μετά το σημαντικό ράλι που παρατηρήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες», δήλωσε ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies. Ο Nasdaq έχει αυξηθεί σχεδόν 29% από την αρχή του έτους και ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 13%. Ο Dow, ωστόσο, έχει αυξηθεί λιγότερο από 2%.

Την ίδια ώρα, ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Mislav Matejka, σημείωσε ότι η διεύρυνση του ράλι της αγοράς που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα δεν θα διαρκέσει πολύ. «Πιστεύουμε ότι η η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί περαιτέρω υψηλότερα, καθώς δεν περιμένουμε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα κινηθούν υψηλότερα, ειδικά όχι για τους σωστούς λόγους», έγραψε ο Mislav.

«Αναδύονται ρωγμές στην αγορά εργασίας, οι δείκτες PMI στη μεταποίηση δεν συγκλίνουν με τους δείκτες PMI στις υπηρεσίες, όπως ανέμενε η συναίνεση- στην πραγματικότητα φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, και τα όποια κίνητρα της Κίνας μπορεί να καταλήξουν υποτονικά», εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street