Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές του χρυσού πάνω από το επίπεδο  χαμηλού τριών μηνών, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πολιτική αναταραχή στη Ρωσία οδήγησαν τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, αντισταθμίζοντας τους κινδύνους από τις γερακίσιες  προοπτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 0,2% στα 1.925,53 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 1.938,00 δολάρια.

ΗΠΑ: Οι επενδυτές ομόλογων πείστηκαν ότι ο Πάουελ ακολουθεί το δρόμο του Βόλκερ – Τι δείχνει η οικονομική ιστορία

«Βλέπουμε κάποια μέτρια ζήτηση  στον χρυσό με αφορμή τη ρωσική εισβολή που ματαιώθηκε γρήγορα το Σαββατοκύριακο. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες υποκείμενες ανησυχίες», εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της Kitco, Tζίμι Γουάικοφ. «Η αγορά αναρωτιέται τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, επειδή ο ρωσικός στρατός φαίνεται να αποσταθεροποιείται. Ο Πούτιν φαίνεται να βλέπει την εξουσία του να αποδυναμώνεται και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο».

Βαριά οπλισμένοι Ρώσοι μισθοφόροι αποσύρθηκαν από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ την Κυριακή, ενώ οι αρχές εξακολουθούσαν να ερευνούν τον αρχηγό των μισθοφόρων, η ανταρσία του οποίου το Σαββατοκύριακο φάνηκε να αποτελεί σημαντική απειλή για την 23χρονη διακυβέρνηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο χρυσός υποχώρησε σχεδόν 2% την προηγούμενη εβδομάδα και άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό από τα μέσα Μαρτίου την Παρασκευή, καθώς τα γερακίστικα σχόλια των αξιωματούχων της Fed σηματοδότησαν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν την επένδυση στο χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει αποδόσεις όπως τα ομόλογα και τα πρϊόντα χρήμαρτος, ο οποίος κατά τα άλλα θεωρείται ασφαλής επένδυση εν μέσω οικονομικών αβεβαιοτήτων.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,5% στα 22,76 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα κατά 0,9% στα 926,21 δολάρια, το παλλάδιο κατά 2,4% στα 1.316,22 δολάρια, αφού είχε διολισθήσει σε χαμηλό τετραετίας την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities