Θετικά αντιδρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις πιέσεις των τελευταίων ημερών, ενώ παρακολουθούν και τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, μετά από έξι ημέρες πτώσης. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7.489 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,48% στις 15.888 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,64% στις 7.230 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Η Ιαπωνία χάλασε τη θετική εικόνα των αγορών

Αποκλιμάκωση γεωπολιτικών ανησυχιών λόγω Ρωσίας

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες από τη Ρωσία φαίνεται να αποκλιμακώνται, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να παίρνουν σημαντικές στηρίξεις από τους κλάδους των βασικών πόρων, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της Κίνας Li Qiang ότι το Πεκίνο θα προωθήσει πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την επέκταση της εγχώριας ζήτησης.

Την ίδια ώρα, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Martins Kazaks δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μετά την επόμενη συνεδρίασή της, ακόμη και με επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός. Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών νωρίτερα αυτό το μήνα και δήλωσε ότι η 9η αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο είναι σχεδό βέβαιη, καθώς προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές